iOS 5.1.1 voor iPad lost problemen met HDR en AirPlay op

Apple heeft iOS 5.1.1 beschikbaar gesteld voor iPad, iPhone en iPod touch. De update is via iTunes of over-the-air the installeren en bevat waarschijnlijk een aantal bugfixes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft zojuist iOS 5.1.1 beschikbaar gesteld voor bezitters van alle iPad-modellen. Je kunt iOS 5.1.1 ook installeren op de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en de derde/vierde generatie iPod touch. Je kunt de update installeren door je iPad te koppelen aan een computer waarop iTunes is geïnstalleerd. Ook kun je de update over-the-air installeren door naar de Instellingen-app op je iPad te gaan. Je kiest dan de optie Algemeen > Software-update. Het kan even duren voordat de update op jouw toestel zichtbaar is; in dat geval moet je even geduld hebben en later vandaag nog eens controleren. In iTunes kun je met een knop zoeken naar updates, als je je iOS-apparaat hebt aangesloten met een kabel.

iOS 5.1.1 bevat voornamelijk bugfixes. Ook heeft Apple naar verluidt iets gedaan tegen exploits die werden gebruikt voor het jailbreaken.

Jailbreakers krijgen het advies om de nieuwe firmware-versie nog niet te installeren. Om zeker te weten dat je iOS 5 kunt blijven jailbreaken is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella om de SHSHs van je huidige firmwareversie op te slaan. De opslagen SHSHs kunnen gebruikt worden om op een later moment te herstellen naar de firmwareversie(s) waarvoor je deze hebt opgeslagen.

De changelog ziet er als volgt uit:

  • Verbeterde betrouwbaarheid bij het gebruik van de HDR-optie voor foto’s die worden gemaakt via de knop op het toegangsscherm
  • Oplossingen voor problemen die ertoe konden leiden dat niet kon worden overgeschakeld tussen 2G- en 3G-netwerken op de nieuwe iPad
  • Oplossingen voor problemen die zich in bepaalde omstandigheden konden voordoen met het afspelen van video via AirPlay
  • Verbeterde betrouwbaarheid bij het synchroniseren van Safari-bladwijzers en de leeslijst
  • Oplossing voor een probleem waarbij de melding ‘Kopen niet mogelijk’ kon verschijnen na een voltooide aankoop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:46
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.