Nieuwe Fitbit Zip en Fitbit One fitness-trackers synchroniseren met je iPhone

Fitbit komt met een nieuwe fitness-tracker die via Bluetooth 4.0 synchroniseert met je iPhone: de Fitbit Zip. Daarnaast is ook de Fitbit One opgedoken.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Fitbit ZipWaarschijnlijk ken je de Nike+ Fuelband wel, of de Fitbit Ultra waar we een jaar geleden over schreven. Het zijn zogeheten fitness-trackers waarmee je de hele dag door kunt bijhouden hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Uit de compacte gadgets krijg je vervolgens statistieken die je veel inzicht geven in je ‘beweeggedrag’ en je aanmoedigen om meer te bewegen. Zeker omdat je jouw stats kunt vergelijken met die van je vrienden.

Een groot nadeel van de Fitbit tegenover de Nike+ Fuelband is dat Nike synchronisatie met de iPhone had ingebouwd via Bluetooth 4.0. De Fitbit Ultra moet je steeds verbinden met je computer. Dat gaat draadloos met een speciaal ontvangertje, maar toch moet je dus in de buurt van je computer zijn om de nieuwste data in te zien op de site van Fitbit of in de handig iPhone-app.

Fitbit heeft nu de Fitbit Zip aangekondigd, die wel direct kan syncen via je iPhone. Een vereiste is wel dat je een iPhone 4S of iPhone 5 hebt, omdat oudere toestellen geen Bluetooth 4 ondersteuning hebben. De Fitbit Zip hang je aan je riem of je bh, maar je kunt hem ook in je broekzak stoppen. Hij telt hoeveel stappen je zet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast is hij waterdicht waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als je natregent. In tegenstelling tot de Fitbit Ultra heeft hij geen oplaadbare accu, er zit een horlogebatterijtje in waarmee hij 6 maanden meekan en die je daarna kunt vervangen.

Wanneer de Zip precies in de verkoop gaat is niet duidelijk. Er is al een soft-launch geweest, waarbij de eerste gebruikers hem hebben weten te bemachtigen. Fitbit zelf heeft de productpagina die eerder online stond weer offline gehaald. De Zip wordt in ieder geval goedkoper dan de vorige Fitbit; in de VS moet hij tussen de 60 en 80 dollar gaan kosten.

Naast de Fitbit Zip, komt er nog een nieuw fitness-tracker aan: de Fitbit One. Tenminste dat schrijft de website Stuff. De One heeft, naast alle functies van de Zip, een hoogtemeter en een slaapmonitor. Ook zou hij een trilalarm hebben, waardoor je hem kunt gebruiken als stille wekker. Hij zou volgens Stuff 130 dollar moeten gaan kosten, maar meer details zijn er niet bekend. Fitbit zelf heeft de aankondiging ook nergens bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2012, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, fitness, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.