Nieuw patent Apple toont iMac-achtige iPad

Een nieuw Apple-patent laat een alternatief ontwerp zien dat uitzonderlijk veel gemeen heeft met de iMac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad iMacTussen alle nieuwe Apple-patenten die vandaag zijn opgedoken zit ook een afbeelding die een potentieel nieuw iPad-ontwerp laat zien. De iPad in het patent heeft verrassend veel weg van een iMac met een speaker op de achterkant en zelfs een mogelijke opening om warmte naar buiten te laten. Het is daarom nog even de vraag of het patent een ontwerp laat zien dat Apple wil gebruiken, of dat dit een eerder prototype is dat uiteindelijk niet is uitgebracht.


Het patent heeft ook een mogelijke speaker aan de onderkant, die erg veel wegheeft van iets dat we ook in de iMac hebben gezien. In één afbeelding zie je zelfs een reeks vage strepen op de plek waar de iMac zijn usb-poorten heeft zitten. Desalniettemin slaat het patent op de iPad.

Het lijkt aannemelijk dat Apple voor het patent naar de iMac heeft gekeken. Het is alleen even de vraag waarom: het patent werd in het derde kwartaal van 2011 ingediend, een moment waarop het allang duidelijk was hoe de iPad er daadwerkelijk uitzag. Het patent kan gewoon te laat zijn ingediend, maar een iMac-vormig ontwerp voor een toekomstig model is altijd nog een optie.

Het patent toont ook een tweede ontwerp van een ipad met dunnere randen. Hoewel niet identiek heeft dit patent erg veel weg van de vorig jaar verschenen iPad mini.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.