Netflix iPad

Netflix-app laat je videokwaliteit aanpassen

Netflix laat je nu datagebruik regelen met nieuwe instellingen. Ook zijn de 3D Touch-functies uitgebreid om nog sneller de app te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen maart beloofde Netflix dat ze bezig waren met een databesparende functie voor de mobiele apps. Die belofte is nu ingelost, met de introductie van nieuwe functies waarmee je zelf de videokwaliteit kunt aanpassen. De functie is beschikbaar op iOS en Android.

Netflix iPad

Netflix: data besparen

Standaard biedt Netflix je een videokwaliteit waarmee je 1GB kwijt bent als je 3 uur aan één stuk aan het streamen bent. Oftewel 600Kb/s. Dit is volgens Netflix de beste afweging tussen dataverbruik en beeldkwaliteit, als je gebruik maakt van het mobiele netwerk. Is je datalimiet wat lager, dan kan de app nu zorgen dat je je verbruik vermindert. De update is vooral handig voor mensen die graag onderweg via Netflix naar een film of televisieserie kijken.

Netflix dataverbruikJe kunt nu kiezen voor Laag (4 uur per GB), Normaal (2 uur per GB) of Hoog (1 uur per GB). Daarnaast kun je aangeven dat je een onbeperkte databundel hebt (Unlimited), zodat je altijd de video’s in de hoogste kwaliteit te zien krijgt. Tenslotte kun je de optie helemaal uitschakelen als je wilt dat de Netflix-app helemaal niet via 3G of 4G streamt. Films en tv-series zijn dan alleen te bekijken via een Wi-Fi-verbinding.

Doorloop de volgende stappen om de databesparing in te schakelen:

  1. Open de Netflix-app en tik op het hamburgermenu linksboven.
  2. Blader naar beneden en kies App-instellingen.
  3. Tik op Mobiel dataverbruik en kies de gewenste data-instelling.

Netflix waarschuwt je nog wel even, dat als je een hogere kwaliteit kiest dat je een waarschuwing van je mobiele provider kunt krijgen dat ze toch het gebruik aan banden kunnen leggen, ook al heb je op papier een onbeperkte bundel.

Meer 3D Touch in Netflix

Naast de hierboven genoemde databesparingsopties zijn ook de 3D Touch-functies van de Netflix-app uitgebreid. Voorheen kon je Peek en Pop alleen gebruiken om een voorvertoning van een film of tv-serie te bekijken. Nu heb je meer opties als je stevig op het app-icoon drukt. Zo kun je sneller de zoekfunctie bereiken, kijken wat er op de wachtlijst staat en zien welke films en tv-series trending zijn. Met één tik op het scherm kun je verder gaan met kijken waar je was gebleven in een film of tv-serie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 15:57
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.