Netatmo Healthy Home Coach in de huiskamer

Netatmo’s Healthy Home Coach houdt het binnenklimaat in de gaten

De Netatmo Healthy Home Coach houdt het binnenklimaat in de gaten en let op temperatuur, luchtvochtigheid en geluidsoverlast.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Netatmo heeft de Healthy Home Coach aangekondigd, een apparaatje waarmee je het klimaat in huis in de gaten kunt houden. De Healthy Home Coach meet de temperatuur, luchtvochtigheid en het geluid. Het apparaat verstuurt een notificatie wanneer de ruimte niet goed geventileerd is.

Netatmo Healthy Home Coach in de huiskamer

Netatmo Healthy Home Coach

Het circa $100 kostende apparaatje geeft ook advies hoe je het klimaat goed houdt, op basis van de metingen. Omdat we zo’n 80 procent van ons dagelijkse leven binnenshuis doorbrengen is het wel zo slim om ook het binnenklimaat in de gaten te houden. Droge lucht kan bijvoorbeeld jeuk veroorzaken en bij een te vochtig binnenklimaat ontstaat schimmel. Verder kunnen allerlei allergieën gaan opspelen en kun je meer last krijgen van astma.

Netatmo Healthy Home Coach in de kinderkamer

De temperatuurfunctie van de Healthy Home Coach is vooral gericht op babies en peuters, omdat zij minder goed in staat zijn om hun lichaamstemperatuur te regelen. Als het lekker aanvoelt voor een volwassene, zou het wel eens te warm kunnen zijn voor een peuter, waardoor kinderen ‘s nachts steeds zwetend wakker worden.

Netatmo Healthy Home Coach met iPhone-app

Verder kun je met de Healthy Home Coach geluidsoverlast in de gaten houden. Om te kunnen gebruiken heb je een iPhone met iOS 8 of nieuwer nodig, of een Android-smartphone met versie 4.3 of hoger. Het werkt niet samen met allerlei andere Netatmo-producten, zoals de eerder dit jaar aangekondigde Netatmo Presence beveiligingscamera. Wat ook wat tegenvalt is dat het apparaat zelf niet kan ingrijpen, terwijl je bij een luchtreiniger ook nog de mogelijkheid hebt om stofdeeltjes uit de lucht te halen.

Wel mooi meegenomen: de producten van Netatmo zijn geschikt voor Apple’s HomeKit.

Netatmo Healthy Home Coach in de kinderkamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2016, 17:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen netatmo, woning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.