Neo-Plug geeft je iPhone of iPad een magneetlader

De Neo-Plug is een adapter voor de dockconnector van je iPhone, die je een speciale magneetaansluiting geeft.

Neo-PlugApple’s Lightning-connector in de iPhone 5 maakt het makkelijker om een kabel in je iPhone te steken, omdat hij er op twee aparte manieren in kan. Deze oplossing is alleen niet ideaal als je met één hand of met je ogen op de weg tijdens het autorijden de oplader wil aansluiten. Kickstarter-project Neo-plug wil dit oplossen, door je iPhone een magneetlader te geven. Je steekt een speciale plug in je iPhone-aansluiting, waarna je een gemodificeerde kabel kunt aansluiten.

Gebruik je een Neo-Plug, dan werkt de oplader van je iPhone net als de adapter van bijvoorbeeld een Mac. Omdat je magneten gebruikt om de kabel vast te houden, is de kans op kabelbreuk volgens de makers ook een stuk kleiner. Bij een harde trek aan de kabel wordt hij namelijk al vrij snel losgetrokken. Je kunt met een Neo-Plug alles doen dat je normaal ook met een iPhone-laadkabel kan. Dat wil zeggen: de magneetkabels ondersteunen zowel opladen als datasynchronisatie. Wil je de magneten niet meer gebruiken, dan kun je ze uit de iPhone verwijderen met een bijgeleverd hulpmiddel. De adapter lijkt wel vrij nauw in de iPhone-aansluiting te zitten, dus we weten niet hoe makkelijk dat zal gaan.

Bij een Kickstarter-donatie van 40 dollar krijg je een Neo-Plug naar keuze toegestuurd. Je kan kiezen uit een magneetadapter voor de Lightning-aansluiting van de iPad mini, iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie, maar er is ook een Neo-Plug voor 30-pins-kabels verkrijgbaar. Het geld wordt pas afgeschreven bij een succesvol Kickstarter-project. Of dat zal gebeuren durven we nog niet te zeggen, want met een streefbedrag van 167.000 dollar hebben de makers wel heel erg hoog ingezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 11:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.