4G-netwerk Tele2 komt pas na 2013

Tele2 zegt dit jaar nog niet een 4G-netwerk beschikbaar te stellen. Het 4G-netwerk van de operator komt later, maar wanneer is nog niet bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G LTETele2 zal in 2013 nog niet zijn 4G-netwerk uitrollen. Dit vertelt een woordvoerder van de operator. Wanneer het 4G-netwerk wel beschikbaar zal komen is nog niet duidelijk. Tele2 was één van de providers die afgelopen jaar frequenties voor het gebruik van 4G kocht bij de frequentieveiling. Rolt Tele2 zijn 4G-netwerk uit, dan is het mogelijk dat de iPhone 5 niet wordt ondersteund: Tele2 heeft namelijk licenties op de 800Mhz-frequentie bemachtigd.

Nagenoeg alle providers zijn van plan om de 800Mhz-frequentie voor 4G in Nederland te gebruiken. Alleen T-Mobile zal landelijk op de iPhone 5-ondersteunde 1800Mhz-frequentie richten. KPN en Vodafone zijn echter wel van plan om de iPhone 5’s 1800Mhz-frequentie in grote steden te gebruiken, om drukte op het netwerk op te vangen. Het lijkt hierdoor enigszins logisch dat ook Tele2 de 800Mhz-frequentie wil benutten. Dat haalt echter niet weg dat Tele2 ook de iPhone 5-ondersteunende 2600Mhz-frequentie al in handen heeft. Tele2 lijkt nog geen frequentie voor 4G te hebben aangewezen.

Hoewel de iPhone 5 landelijk niet bij alle providers landelijk 4G ondersteunt, bestaat er een kans dat Apple in latere iPhones meer 4G-frequenties zal gebruiken. Zo zou de iPhone 5S wellicht de 800Mhz-frequentie voor 4G kunnen benutten. In dat geval zouden de 4G-netwerken van KPN, Vodafone en wellicht ook Tele2 gewoon door de iPhone 5 worden ondersteund. Er zijn echter nog geen geruchten die deze mogelijkheid ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 13:30
Categorie Providers
Onderwerp tele2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.