n3twork

N3twork maakt persoonlijke videostream voor iPhone, iPad en Apple TV

N3twork is een nieuwe video-app die 6.500 bronnen doorspit om een persoonlijke lijst te maken. Je bekijkt ze via iPhone, iPad of Apple TV.

n3tworkEr zijn heel wat diensten waarmee je nieuwe muziek kunt ontdekken. Bij online video’s is het aanbod wat minder. We hebben in Nederland WappZapp, die het aanbod van online video overzichtelijker probeert te maken. N3twork is een start-up die dat ook probeert te doen, maar met een eigen aanpak. Vanaf vandaag is de N3twork-app voor iPhone en iPad beschikbaar, die op basis van je persoonlijke interesses een lijst met video’s gaat leveren. En natuurlijk is er ook aan de Apple TV gedacht.

Met vingerbewegingen blader je door de lijst: naar links is “Nee, da’s niks” en naar rechts is “Later kijken”. N3twork rangschikt alles op basis van hashtags, zodat je snel naar bepaalde onderwerpen kunt springen. Ook zijn er categorieën zoals technologie, sport en fotografie. En bovendien zit er een sociaal netwerk in: je kunt mensen gaan volgen, likes weggeven en reageren op anderen. Zie je iets leuks, dan kun je een video ook nog ‘rebloggen’ in je eigen account. Afspelen doe je via de app of via AirPlay, op de Apple TV. En bij elk filmpje kun je al een bewegende preview zien, voordat je gaat kijken. In 15 seconden krijg je al een aardige indruk waar de video over gaat.

N3twork beperkt zich niet tot YouTube, Vimeo en DailyMotion. Je kunt ook zelf videocontent uploaden, die je kunt delen met vrienden via Facebook en Twitter.

Vooral op de Apple TV komt N3twork goed uit de verf. In plaats van de exacte weergave van je iPhone-scherm op de televisie, is er gekozen voor een aangepaste navigatie en lay-out. De iPhone wordt daarbij de afstandsbediening, waar je op een Tinder-achtige manier doorheen bladert. De app is vooral geschikt voor mensen die zijn overdonderd door het enorme aanbod van gratis video en een gids zoeken die ze bij de hand neemt. N3twork gebruikt daarbij formules, die analyseren welke video’s je leuk vindt op basis van eerder kijkgedrag. Er worden daarbij maar liefst 6.500 bronnen geraadpleegd, veel meer dan je zelf zou kunnen behappen.

n3twork iphone 2 n3twork iphone 1

Dat N3twork meteen bij de lancering zo in de belangstelling staat, heeft er vast mee te maken dat de dienst is ontwikkeld door Neil Young. Niet de artiest, maar de voormalige Ngmoco-directeur waaraan we iPhone-games zoals Rolando te danken hebben. Young verkocht Ngmoco in 2010 en ging daarna met andere projecten bezig, zoals N3twork. Die dienst moet de volgende vraag beantwoorden: hoe zou tv eruit zien, op basis van wat je wel en niet leuk vindt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 18:52
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.