saffierfabriek apple mesa arizona

Apple maakt haast met saffierproductie voor ‘sieraden’

Apple maakt haast met de productie van saffier. Documenten spreken over 'jewelry' en opvoering van de productie in augustus 2014.

saffierfabriek apple mesa arizonaUit correspondentie met de Amerikaanse overheid blijkt dat Apple haast maakt met de productie van saffierglas. In een brief aan het Amerikaanse Ministerie van Handel geeft Apple-topman James J. Patton aan, dat er haast moet worden gemaakt met goedkeuring van eerder ingediende verzoeken, zodat de ambitieuze planning van augustus 2014 kan worden gehaald. Patton is Director of Global Trade Compliance bij Apple en houdt zich onder andere bezig met vergunningen en ander papierwerk met de overheid.


De documenten tonen aan, dat Apple deze maand is begonnen met de productie van saffierkristal voor nieuwe iOS-apparaten. Het gaat daarbij om de nieuwe iPhone en een wearable met de naam iWatch of iBand. Dat de iWatch een modieuze insteek krijgt en meer als een mode-accessoire dan als een polscomputer moet worden gezien, wordt nog eens bevestigd door nieuwe documenten die de componenten die Apple produceert ‘jewelry’ noemen.

Analist en onderzoeker Matt Margolis, die de informatie boven water haalde, denkt vrijwel zeker te weten dat de nieuwe documenten verwijzen naar een wearable en niet naar een ander product.

brief apple saffierfabriek augustus 2014

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.