Mysterieuze Find my Friends-optie duikt op in iCloud

De Find my Friends-mogelijkheid is opgedoken in een HTML-code van iCloud. Daarmee staat de deur weer op een kier naar een dienst van Apple waarmee je de locaties van vrienden kan achterhalen.

Find my Friends patenttekeningEr is een nieuw stukje HTML aangetroffen in de code van Apple’s aankomende iCloud-dienst, die weggeeft dat Apple werkt aan integratie met een sociaal netwerk of zelfs een eigen sociaal netwerk. Met de Find my Friends-optie kun je dadelijk mensen ‘volgen’ en door hun teruggevolgd worden. Ook is er een optie om personen te blokkeren. Dat zou kunnen wijzen op een samenvoeging van je contactenlijst en de volgers op het Twitter-account dat je dadelijk in iOS 5 aan je profiel kan koppelen. Waarschijnlijker is echter dat het gaat om het uitwisselen van je locatie.

Find my Friends werd voor het eerst opgemerkt in iOS 4.3. Toen constateerden we dat het om een locatiegebaseerde dienst ging die zou worden verweven met Apple’s inmiddels afgevuurde dienst MobileMe. Met de dienst, waarmee je contacten, mail en agenda’s kon synchroniseren, zou je dan ook locaties kunnen uitwisselen met anderen.

Find my Friends patenttekening

Aangezien iCloud de directe opvolger is van MobileMe, zou die intentie nog steeds in stand kunnen blijven. Een eerdere patenttekening van Apple over Find my Friends (hierboven afgebeeld) laat aan de afstanden naast de namen zien, dat het lokaliseren van vrienden waarschijnlijk de hoofdmoot wordt van de dienst. Maar veel websites speculeren ook over andere mogelijkheden van Find my Friends. De Duitse site iPhone-ticker.de denkt dat het gaat om het toevoegen van vrienden voor het automatisch uitwisselen en synchroniseren van foto’s en video’s in iOS 5. Dat is niet helemaal onwaarschijnlijk, omdat er in de code van iOS 4.3 ook werd gerept over Photostream.

De gevonden code in kwestie:
Find my Friends iCloud HTML code

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 15:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen sociale netwerken, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.