AeroDream One is de hoogste en duurste iPhone-dock

Jean Michel Jarre vond zijn iPhone dock nog niet hoog genoeg, en maakte de meer dan drie meter hoge AeroDream One. Het gevaarte kost meer dan drie ton en wordt geleverd met een trap.

AeroDream OneJean Michel Jarre’s AeroDrome is wat imposanter dan andere iPhone docks: hij is ongeveer 3,35 meter, waardoor er genoeg mensen zijn die er qua lengte tweemaal in passen. De trap die er bij wordt geleverd is dan geen overbodige luxe. Je betaalt er ook wat voor: om de designdock in huis te krijgen ben je 560.000 dollar kwijt, omgerekend ongeveer 390.000 euro. Dan durven we nog niet eens te kijken naar de mogelijke verzendkosten. De dock is pas over een half jaar verzendklaar, maar het is nu al mogelijk om hem te pre-orderen.

Voor dat geld krijg je wel wat terug: het geluidssysteem in de dock levert zo’n 10.000 watt aan de subwoofer, twee midrange en twee high end-speakers. Genoeg om met de trillingen van de muziek kleine objecten te laten bewegen. Je sluit je iPhone aan via usb, maar het is ook mogelijk om een andere mp3-speler met een geluidskabel eraan te hangen. Dat er niet vaker wordt geïnvesteerd in dergelijke systemen stelt Jarre teleur:

Terwijl de ontwikkeling van technologie vordert, verbetert de kwaliteit waarop muziek in de studio wordt opgenomen ontzettend. Dit terwijl de manier waarop men over het algemeen muziek luistert juist achteruit gaat: de elpee is vervangen door de CD, inferieur in kwaliteit, die op zijn beurt de ruimte gaf aan nog slechter klinkende MP3-bestanden. We zijn gaanderweg onze emotionele band met geluid verloren.

Iets waar zijn dock blijkbaar verandering in moet brengen. Mocht het 3,35 meter-tellende monster je trouwens iets te duur zijn, dan is er nog een alternatief: de dock is namelijk een grotere variant van de AeroSystem One, een dock van ongeveer een meter hoog en 799 euro.

Zowel de AeroDrome One als de AeroSystem One zijn in drie kleuren beschikbaar: zwart, wit en chroom. Wil je de gigant alvast bestellen, dan kan dat via de volgende website. De AeroSystem One bestel je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, geluid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.