MyAlbum-fotoalbum

MyAlbum: vertel het verhaal bij vakantiefoto’s met tekst en widgets

Verlang je terug naar de tijd van fotoboeken, maar wil je het wel digitaal houden? Dan is MyAlbum een mooie middenweg als je je reisverhaal met veel beeld wilt vertellen.

MyAlbum-fotoalbum
De tijd van dikke fotoboeken met krakende witte tussenpagina’s is misschien voorbij, maar dat betekent niet dat het hele idee van je vakantiefoto’s inplakken hoeft te verdwijnen. MyAlbum is een online fotoboek voor het hier en nu, dat je gemakkelijk samenstelt en uitbreidt met widgets en tekstblokken.


Update 9 juli: MyAlbum is nu ook als iOS-app beschikbaar in de App Store.

Al je vakantiefoto’s in een grote stapel op Facebook dumpen heeft toch wat minder charme dan het zorgvuldig samenstellen van een fotoboek. MyAlbum is dan ook niet gericht op het delen van foto’s met iedereen, maar op het maken van een album voor directe vrienden en familie. Met deze webtool en app maak je een selectie van je beste kiekjes en heb je alle ruimte om er een verhaal bij te vertellen.

MyAlbum-app MyAlbum-iOS

MyAlbum: foto’s, tekst en widgets

Dit verhaal kun je vertellen met tekst, maar MyAlbum heeft ook een aantal leuke widgets die je kunt gebruiken om je reisverhaal verder op te leuken. Zo kun je het weerbericht van die dag in het boek zetten, of een kaart die laat zien waar de foto’s gemaakt zijn.

Als je geen zin hebt om de achtergrondinfo van een stad in te vullen, hoef je alleen maar op Tourist Info te klikken om automatisch een tekstblokje met de belangrijkste feiten over een stad of streek in je boek te zetten. In het geval van Amsterdam kun je hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een paar regels over de hele stad, maar ook specifieke plaatsen als het Paleis op de Dam, de Singel en Magere Brug zitten in de database van MyAlbum.

MyAlbum app

Met de MyAlbum-app kunnen gebruikers middels hun iDevice foto’s uploaden en hun fotoboeken inzien. Daarnaast is het via de app gemakkelijk om je fotoverhaal te delen via apps als Whatsapp, Facebook en Twitter. Wil je het fotoboek verder uitbreiden met widgets of op een andere manier aanpassen, dan ben je aangewezen op de webversie van MyAlbum.

MyAlbum-fotocollage

Door meerdere foto’s tegelijk te selecteren kiest MyAlbum zelf een indeling, die je daarna zelf weer om kunt gooien. Een digitaal album maken met MyAlbum kost misschien wel wat meer tijd dan het online zetten van al je foto’s op sociale media, maar je krijgt wel een fotoalbum dat ook leuk is om jaren later nog eens doorheen te scrollen. Hopelijk bestaat MyAlbum dan nog in de huidige vorm. Toch liever een gedrukt album? Check dan onderstaande apps.

Lees ook: Handige iOS apps om gedrukte fotoboeken te bestellen

Met de (gratis) opslagruimte van 10GB kun je in ieder geval even vooruit. De app heeft een gratis opslagcapaciteit van 2GB. Daarnaast zijn er ook MyAlbum Plus-abonnementen beschikbaar, waarmee je extra opslagruimte toevoegt per maand of per jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.