Muzikale mashup met behulp van een iPad [video]

Om haar familie en vrienden te bewijzen dat de iPad meer kan dan een doodgewone computer, maakte de Amerikaanse singer-songwriter Ellen Hinton met behulp van een MIDI-interface en verschillende iPad-applicaties een mashup van twee van haar favoriete nummers: Train's "Hey Soul Sister" en Yael Naim's "New Soul".
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad-mashupAfgelopen jaar was een muzikaal jaar op iPhone- en iPad-gebied. Zo zagen we de alternatieve rockband Atomic Tom voorbijkomen, die met slechts een paar iPhones een optreden in de New Yorkse metro verzorgden. Ook de Amerikaanse North Point Community Church deed een bijdrage met haar eigen iBand. Zij speelden met behulp van iPhones en iPads verschillende bekende kerstliedjes. En niet te vergeten lanceerde de band Gorillaz op eerste kerstdag een nieuw album dat met een iPad is gemaakt.

De Amerikaanse singer-songwriter Ellen Hinton moet gedacht hebben dat kan ik ook en maakte met een MIDI-interface en verschillende iPad-applicaties een mashup van twee van haar favoriete nummers — Train’s “Hey Soul Sister” en Yael Naim’s “New Soul”. Eigenlijk deed ze het om haar familie en vrienden te laten zien wat er allemaal met een iPad mogelijk is, maar inmiddels is de video al op verschillende Apple-blogs opgedoken. Ze filmde haar performance met Pro Camera (€2,39) voor de iPhone, monteerde de video met Apple’s iMovie ’11 en nam de verschillende instrumenten en haar eigen zang op met Cubase. Het resultaat is een vrolijke video, die absoluut de moeite waard is om te bekijken.

Voor de mashup gebruikte ze verschillende iPad-applicaties, waaronder Pianist Pro (€7,99), die ook in rol speelde in de ‘iPad is musical’-commercial van Apple. Andere apps die ze gebruikte zijn NanoStudio (€11,99), Percussions (€2,99) en de robotsynthesizer BeBot €1,59).

Via: MacStories / TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:31
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen ipad, muziek, piano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.