Weinig verdiensten voor makers van iPhone foto-apps

ontwikkelaars van foto-applicaties kunnen nauwelijks geld verdienen. Het aanbod is te groot. Ze proberen met advertenties of extra functies toch geld te verdienen.

InstagramThe Wall Street Journal schrijft over de moeite die ontwikkelaars van iPhone-fotoapplicaties hebben om geld te verdienen. De afgelopen maanden zijn er diverse foto-applicaties voor de iPhone en andere smartphones verschenen, maar er zijn weinig ontwikkelaars die er geld mee kunnen vinden. Het gaat om apps waarbij gebruikers een speciaal effect aan een foto kunnen meegeven. Miljoenen downloads zijn er wel, maar het vinden van het juiste businessmodel is een heel ander verhaal. Sommige ontwikkelaars proberen geld te verdienen met extra functies of voegen reclame toe. De maker van Instagram overweegt zelfs om gebruikers een reclameberichtje te tonen als ze een foto maken in de buurt van een adverteerder.

Volgens ontwikkelbedrijf Imaginary Feet (van de app SpyPic (€1,59) is het moeilijk om geld te verdienen, omdat er teveel aanbod aan foto-apps is waardoor je nauwelijks opvalt. Toch is de markt steeds groter, want er zijn steeds meer smartphonegebruikers die hun toestel als belangrijkste camera gebruiken. Er zijn ook appmakers die een fotofunctie als extraatje toevoegen, zoals Foursquare, waarbij je een foto kunt uploaden als je ergens incheckt. Zij hebben minder behoefte om geld te verdienen met de fotofunctie.

De eerder genoemde app SpyPic maakt het mogelijk om ongemerkt een foto te maken, door bijvoorbeeld de flitser en het camerageluid te onderdrukken. De app is 120.000 keer gedownload, maar slechts 10.000 daarvan waren betaald. De rest van de gebruikers kreeg de app gratis via een kortingsactie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2011, 18:57
Categorie Apps
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.