One-click tethered booten met redsn0w 0.9.6 beta 7 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft beta 7 van redsn0w 0.9.6 uitgebracht, waarmee elke iPhone, iPod touch en iPad al dan niet tethered te jailbreaken is. De belangrijkste nieuwe functie van beta 7 is dat je met één druk op de knop een tethered gejailbreakte iPhone, iPod touch of iPad opnieuw op kunt starten.

Redsn0w 0.9.6b7: one-click bootHet iPhone Dev Team heeft beta 7 van redsn0w 0.9.6 uitgebracht, waarmee elke iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1 al dan niet tethered te jailbreaken is. De belangrijkste nieuwe functie van beta 7 is dat je met één druk op de knop een tethered gejailbreakte iPhone, iPod touch of iPad opnieuw op kunt starten.

Op dit moment zijn de iPhone 3G, iPhone 3GS met oude bootrom en de 2e generatie iPod touch (MB-model) untethered te jailbreaken met de laatste beta van redsn0w – nieuwere toestellen kunnen tethered gejailbreakt worden met de jailbreaktool. De beta van de untethered jailbreak voor recentere toestellen op iOS 4.2.1 genaamd Jailbreak Monte is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die toegang hebben tot iOS 4.2 beta 3 en hun unieke handtekening voor deze firmwareversie. De volgende versie van greenpois0n (RC5) zal vermoedelijk dezelfde ondersteuning hebben als de huidige redsn0w.

De optie om nieuwere toestellen eenvoudiger tethered te kunnen booten is te gebruiken vanaf de commandline, maar kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een snelkoppeling geactiveerd worden. Standaard wordt redsn0w 0.9.6 beta 7 geleverd met een snelkoppeling om een 4e generatie iPod touch tethered te kunnen booten, waarbij ervan uit wordt gegaan dat je redsn0w.exe en het firmwarebestand iPod4,1_4.2.1_8C148_Restore.ipsw in C:\ plaatst. Je kunt deze snelkoppeling aanpassen om een iPhone 4 of iPad tethered te booten door de verwijzing naar het firmwarebestand te wijzigen. Bij het samenstellen van de opdracht kun je gebruik maken van de volgende argumenten:

-j to ask redsn0w to “Just boot now tethered for now”
-i to specify your reference IPSW
-o for old-bootrom iPod touch 2G and iPhone 3GS
-b to specify your own boot logo png

Om gebruik te maken van redsn0w 0.9.6 beta 7 wordt het aangeraden dat je iTunes 10.1 geïnstalleerd hebt en zo nodig gebruik maakt van de XP Compatibility modus op Windows 7. Mac gebruikers zullen de permissies moeten wijzigen om *.command bestanden uit te kunnen laten voeren. Op een Mac kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het volgende commando (als je redsn0w.app en het firmwarebestand op je desktop hebt staan): open ~/Desktop/redsn0w.app —args -j -i ~/Desktop/iPod4,1_4.2.1_8C148_Restore.ipsw
Een untethered jailbreak van Comex die gebruik zal maken van iOS 4.1 en de bijbehorende unieke handtekening, zal mogelijk nog tot na iOS 4.3 op zich laten wachten.

Comex untethered jailbreak

Downloaden van redsn0w 0.9.6b7 is mogelijk via het artikel Thanksgiving with Apple
Voor hulp bij het jailbreaken van je toestel kun je terecht op het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.