shutterstock_255447811

Airbnb wil met nieuwe app complete reisgids worden tijdens je verblijf

Airbnb test momenteel een nieuwe app genaamd Airbnb Trips. Deze moet je op weg helpen tijdens je verblijf met leuke bezienswaardigheden, de beste restaurants en meer. De nieuwe app zou in het najaar beschikbaar moeten komen.

shutterstock_255447811
De Airbnb-app (link) gebruik je nu vooral om te zoeken naar een verblijfplaats tijdens een vakantie, maar het bedrijf wil je ook daarbuiten op weg helpen. Momenteel wordt er een nieuwe app van Airbnb getest die je suggesties geeft voor leuke bezienswaardigheden en restaurants. De app heeft op dit moment de naam Airbnb Trips.

Airbnb Trips voor reisadvies in de stad

Airbnb Trips is een nieuwe app die je op reis helpt.De Airbnb Trips-app wordt momenteel al getest voor Android-systemen, maar een iOS-versie zal zeer waarschijnlijk ook beschikbaar komen. De app geeft je niet alleen informatie over je gehuurde Airbnb, maar biedt ook gidsen voor de desbetreffende stad, restaurantinformatie en andere evenementen. Het zou zelfs mogelijk zijn om vanuit de app een tafel in een restaurant te reserveren. Hoewel de app nu al getest wordt, zouden de functies en de naam nog kunnen veranderen voordat de app uiteindelijk beschikbaar is.

Tijdens de jaarlijkse conferentie in november zou de app officieel onthuld moeten worden. De app zou in verband staan met het nieuwe programma waarin Airbnb-aanbieders in ruil voor geld restaurants kunnen aanbevelen en rondleidingen kunnen geven. Al sinds 2014 zou Airbnb zo’n dergelijke programma aan willen bieden. De nieuwe Airbnb Trips-app zou daarmee een directe concurrent worden voor apps als TripAdvisor. Deze app geeft al veel langer informatie over restaurants en bezienswaardigheden.

Overigens kun je op de website van Airbnb nu ook al reisgidsen bekijken van bepaalde steden. Zo lees je meer over de trekpleisters van San Francisco, Londen en New York, waarbij bepaalde plekken aanbevolen worden door Airbnb-verhuurders. Al eerder bleek ook dat Airbnb weer een gezellige logeervriend wil worden en als community voor reizigers wil dienen. De focus bij Airbnb lijkt zich dus wat te verleggen naar het simpelweg aanbieden van lokale verblijfplaatsen naar een daadwerkelijke dienst om je op weg te helpen in een vreemde stad, zodat je alles uit je reis kunt halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.