Mogelijk gelekt onderdeel iPad mini wijst op kleinere dockconnector

De iPad mini krijgt een kleinere dockconnector en de headset-aansluiting komt aan de onderkant. Dat beweert een Franse site aan de hand van nieuwe gelekte onderdelen.

ipad mini voorbeeldAls je kijkt naar de geruchten over de volgende iPhone en de iPad mini, dan is er een duidelijk verschil. Van de volgende generatie iPhone zijn inmiddels zoveel onderdelen uitgelekt dat reparatieshops er een bijna functionerende telefoon van kunnen bouwen. Bij de iPad mini ontbreekt dat – waardoor wij ons op de redactie wel eens afvragen of de iPad mini überhaupt bestaat. Toch is er nu een vermoedelijk onderdeel gelekt van de iPad mini: een verbindingskabel voor de dockconnector. De foto werd gepubliceerd door de Franse website NowhereElse.fr, die de afgelopen jaren regelmatig foto’s van nieuwe iOS-producten naar buiten bracht. Achteraf bleken ze vaak ook nog te kloppen. Wat bijzonder is aan deze kabel, is dat de nieuwe (9-pins?) dockconnector is gebruikt, die veel smaller is dan de huidige 30-pins connector.

Ook de hoofdtelefoonaansluiting en de homeknop zijn zichtbaar. De website houdt wel een slag om de arm: de plaatsing van de hoofdtelefoon zo dichtbij de dockconnector lijkt niet logisch. Eerdere gelekte onderdelen hebben namelijk laten zien dat de iPad mini een aansluiting voor oordopjes aan de bovenkant krijgt, net als de huidige iPad. Toch zegt reparatie-expert Kyle Weins van iFixit dat het onderdeel consistentie vertoont met Apple-componenten. Ook hij kan niet met zekerheid zeggen of het onderdeel echt is.

ipad mini onderdelen

Op basis van de geruchten van gisteren, over een dunnere behuizing en een smallere bezel, heeft ontwerper Maurizio Vitale een aantal renderings gemaakt. Hij keek ook naar de gelekte schema’s uit juli, waaruit afmetingen af te leiden zijn. De afbeeldingen zijn boven- en onderaan dit artikel te zien. Maurizio berekende de hoogte, breedte, het schermformaat en andere maten op basis van de schema’s en zette de iPad mini naast de huidige iPhone en iPad, voorzien van 9,7-inch retinascherm.

ipad mini combinatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 8:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.