Welke iOS-versie moet een app minstens ondersteunen?

In een afbeelding laat ontwikkelaar Empirical Magic zien welke iOS-versies nog door welke iDevices worden ondersteund, en wanneer het verstandig is om ondersteuning voor een oude software-versie te laten vallen.

iOS Support MatrixHet is als ontwikkelaar soms lastig te bepalen welke versie van iOS je precies moet ondersteunen. Oudere versies van het oude iPhone-besturingssysteem staan doorgaans op minder iPhones geïnstalleerd, maar tegelijkertijd zijn er veel iDevices die alleen deze oude software draaien. Ontwikkelaar Empirical Magic probeert duidelijkheid te scheppen, door in een uitgebreide tabel aan te geven welke iOS-versie op welke iPhone draait.


Aan de linkerzijde staan de iOS-versies in de tabel, met daaronder het aantal mensen dat op het moment hier nog gebruik van maakt. Met behulp van verschillende kleuren geeft Empirical Magic aan of het verstandig is om ondersteuning voor bepaalde versies te laten vallen. Zo is het volgens de ontwikkelaar verstandig om te overwegen ondersteuning voor iOS 4 links te laten liggen en hoef je iOS 4 op de eerste generatie iPhone, iPhone 3G en de iPod touch uit 2007 helemaal niet meer tegemoet te komen.

iOS support matrix

Druk op de afbeelding voor een grotere versie.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 augustus 2012 om 21:28
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.