Reacties voor: Microsoft werkt aan voelbaar touchscreen

Microsoft werkt aan een touchscreen dat je daadwerkelijk kunt voelen. Door gebruik te maken van ultraviolet licht kun je ribbels en knoppen voelbaar maken.
Lees het complete artikel → Microsoft werkt aan voelbaar touchscreen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Apple heeft dit vorig jaar al gepatenteerd.

    Systems, methods, computer-readable media, and other means are described for utilizing touch-based input components that provide localized haptic feedback to a user. The touch-based input components can be used and/or integrated into any type of electronic device, including laptop computers, cellular telephones, and portable media devices. The touch-based input components can use, for example, a grid of piezoelectric actuators to provide vibrational feedback to a user, while the user scrolls around a click wheel, slides across a trackpad, or touches a multi-touch display screen.

  2. grappig

  3. Ik weet het niet zeker hoor, maar ik weet toch bijna zeker dat Apple al een tijd geleden voor dit concept een patent heeft ingediend (of verkregen) voor de iPad. Het ging dan om een soort beweegbaar scherm, waar je bijvoorbeeld knoppen kunt laten verschijnen vanuit het scherm.

    Klinkt als ongeveer hetzelfde.

  4. @teun, ik denk dat je dat patent bedoelt van de randen van de ipad waarbij je functies in kunt stellen

  5. @Willem zou kunnen dat het om dat octrooi gaat. Ik had de indruk dat het ook zou gaan om het gehele scherm maar kan het mis hebben.

  6. Wat ik altijd grappig vind is dat microsoft altijd overal mee bezig is, maar dat ze dan uiteindelijk alles van apple na apen of zelf met niks bijzonders komen…

  7. Applaus hoor.

  8. Origineel geplaatst door Floris
    Wat ik altijd grappig vind is dat microsoft altijd overal mee bezig is, maar dat ze dan uiteindelijk alles van apple na apen of zelf met niks bijzonders komen…

    De tafel met touch screen is al behoorlijk oud en ook in productie.

  9. Microsoft is goed bezig de laatste tijd na kinect nu dit weer, op dit soort inovaties zit ik eigelijk best wel te wachten 😀

  10. Ik snap eigenlijk niet echt hoe dat mogelijk is

  11. Yeah right
    We wachten nog steeds op die courier tablet
    En die nieuwe telefoons

  12. Dat is wel geniaal

  13. Origineel geplaatst door frankhan
    Origineel geplaatst door FlorisWat ik altijd grappig vind is dat microsoft altijd overal mee bezig is, maar dat ze dan uiteindelijk alles van apple na apen of zelf met niks bijzonders komen…De tafel met touch screen is al behoorlijk oud en ook in productie.

    Surface 10.000 euro .. zeker iets voor de gewoone man. lol …
    En ik mag herinneren dat Jeff Han degene was die al meer dan 1 jaar voor Surface de multitouch introduceerde..

    kinect is in principe heel oude techniek .. net als multitouch met UV licht .. de 3d scanner is zelfs goedkoper als je hem zelf bouwt van een webcam en een lamp.

    whatever .. dit is geen nieuws, dit is microsoft propaganda. Als microsoft niet an dit sort dingen zou werken zouden ze nog slechter da staan als nu dus worden maar gewoon een paar berichten in de wereld gehust ….

  14. Laat nu maar en iTable komen van Apple , dan spreken we niet meer over de surface table van Microsoft…

  15. Hmm. UV licht. Wat gebeurt er dan als je dit scherm buiten in de zon gebruikt?
    Wordt je hele scherm dan 1 knop?

  16. De tafel met touch screen is al behoorlijk oud en ook in productie.Surface 10.000 euro .. zeker iets voor de gewoone man. lol …
    En ik mag herinneren dat Jeff Han degene was die al meer dan 1 jaar voor Surface de multitouch introduceerde..

    Mag ik je eraan herinneren dat jaren voor Jeff Han, Jazzmutant met de Lemur uitkwam.
    Natuurlijk niet veel nut deze dagen, maar voor muzikanten van 2004 tot de iPad was dit zeer speciaal. Het tracked 20 vingers en zend data over ethernet.
    Dat bedrijf noemt nu Stantum en heeft enkele jaren voorsprong op deze technologie.

  17. Zo zie je maar de grote jongens “gebruiken” de uitvindingen van de kleine man, claimen ze en gaan er dik geld mee verdienen. Vervolgens gaat er een bak advocaten overheen die “bewijzen” dan dat het een oorspronkelijk idee was.

  18. Jongens, mag ik jullie apple-fanboys-microsoft-is-evil-personen er even aan herinneren dat zonder microsoft apple er ook niet was geweest.

  19. Origineel geplaatst door Victor
    Jongens, mag ik jullie apple-fanboys-microsoft-is-evil-personen er even aan herinneren dat zonder microsoft apple er ook niet was geweest.

    En ik denk als Microsoft niet zoveel had kunnen jatten lenen van Apple qua ideeën dat ze rond deze tijd ongeveer met MS-DOS 9.0 op de markt zouden zijn gekomen.

  20. Lol.. Apple de best blabla.. Denk toch eens een na hoe de wereld werkt. Zonder concurrentie is dr helemaal geen vernieuwing. Snap niet helemaal waarom iedereen hier zo moeilijk doet. Wees blij dat er bedrijven als Microsoft, RIM, Apple en dergelijke actief zijn op dezelfde markt. Het lijkt er op dat de gemiddelde leeftijd hier >21 is. Fanboyism is zooo 2004..

    Overigens ben ik zelf tevreden Apple/Mac én Microsoft/Windows gebruiker, zie niet in waarom
    dat niet zou mogen. Persoonlijke ervaringen weerspiegelen niet de totale werkelijkheid cq. Waarheid..

  21. @Victor
    Kennelijk word je niet gehinderd door enig gebrek aan kennis. Hier kan je nog eens nalezen hoe het nu eigenlijk zat:

    http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/1338576/1458016/microsoft-neemt-belang-van-7-procent-in-apple.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.