project-phoenix

Microsoft werkt aan zakelijke onkosten-app Project Phoenix

Microsoft werkt aan Project Phoenix, een nieuwe iPhone-app om zakelijke uitgaven en onkosten makkelijker te kunnen rapporteren.

project-phoenixMicrosoft gaat een nieuwe iPhone-app uitbrengen, waarmee je je uitgaven kunt bijhouden. In alle stilte werd Project Phoenix de afgelopen dagen aangekondigd op een Facebook-pagina. Project Phoenix is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone en is ontstaan als experimentele app vanuit Microsoft’s Garage-programma. De afgelopen dagen is Microsoft begonnen om mensen via e-mail te attenderen op de Phoenix-uitgavenapp, die in beperkte beta te downloaden is. Microsoft is de laatste tijd druk bezig om nieuwe apps uit te brengen en focust daarbij vooral op iPhones en iPads, bijvoorbeeld de Outlook-app op basis van Acompli.

“Het Phoenix-team van Microsoft begon met een simpel uitgangspunt”, schrijven de makers. “Niemand vind het leuk om uitgaven te rapporteren. Iedereen heeft een krachtige computer op zak, als we zakelijk reizen. Je zou denken dat het bonnetjesprobleem rond declaraties wel is opgelost.” Maar nee, sinds de zakelijke creditcard jaren geleden werd ingevoerd, zitten we nog steeds alles handmatig te noteren. Dat wil Microsoft makkelijker maken.

In de rubriek iCulture Biz lees je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

project-phoenix-uitgaven-declaraties-microsoft

Project Phoenix lijkt dus vooral gericht op zakelijke declaraties van onkosten, die je onderweg maakt en niet zozeer op het beheersen van je huishoudkosten. Deelnemers moeten voorlopig in de VS wonen en een iPhone gebruiken als hun belangrijkste toestel. Daarnaast moet je regelmatig zakenreizen maken, met minimaal drie zakelijke overnachtingen per maand.

Phoenix maakt automatisch onkostenrapport

“We spraken met honderden frequente zakenreizigers om dit probleem beter te leren kennen,” vertelt Microsoft op de Facebookpagina. “En te begrijpen hoe het is, om met onkosten om te gaan, als je steeds onderweg bent.” Maar welke intelligentie gaat Phoenix dan bieden? Volgens Microsoft worden de uitgaven automatisch ingevuld, als je je creditcard eraan koppelt. Dat vereist uiteraard wel dat je bijna alle uitgaven met dezelfde zakelijke creditcard doet, ook de fooi voor de valet en de hotelmedewerker die de koffers naar je kamer brengt.

Als je staat te trappelen om Phoenix te gebruiken, moet je waarschijnlijk nog wel even geduld hebben. Volgens Microsoft is er nog een lange weg te gaan om “de visie van Phoenix” tot leven te brengen. Maar de eerste testers mogen alvast aan de slag gaan. Ook is nog niet bekend wanneer andere platformen zoals Windows Phone aan de beurt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 8:00
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.