skype-for-business-ios

Microsoft geeft preview van Skype for Business voor iOS

Microsoft heeft een preview van Skype for Business voor iOS beschikbaar gesteld. Bedrijven zullen echter wel moeite moeten doen om aan de preview mee te doen.

skype-for-business-iosSkype for Business bestaat al sinds april op de desktop. Nu is er ook een preview van de iPhone-app beschikbaar, zodat zakelijke Skype-gebruikers voortaan mobiel kunnen chatten en bellen. Maar je zult er wel wat moeite voor moeten doen.

Skype for Business: niet voor iedereen

Nog niet iedereen mag de preview van Skype for Business namelijk downloaden. Je moet als IT-beheerder een aanvraag doen via de Skype for Business preview-website. Tot aanstaande vrijdag 14 augustus heb je de mogelijkheid om jouw bedrijf voor te dragen. Daarna zal bekend worden welke gelukkige kantoormedewerkers hun geluk mogen beproeven. Handig om te weten: iOS 9 wordt nog niet ondersteund, dus de preview is minder geschikt voor developers die alvast met iOS 9 aan de slag zijn.

Skype for Business heeft een vernieuwd dashboard, waarop je recente gesprekken en komende afspraken ziet. Ook heb je snelle toegang tot je contacten, waarbij je kunt zoeken op basis van voornaam, achternaam, e-mailadres of telefoonnummer. Op de iPhone en iPad worden de contacten uit je adresboek ook meteen meegenomen in een zoekactie. Bij de komende afspraken zie je wat er op het programma staat. Je kunt er doorheen bladeren of meer informatie opvragen over een vergadering. Zie je iets leuks, waar je graag bij aanwezig wilt zijn, dan nodig je jezelf met één klik uit. Recente gesprekken zijn ook snel terug te vinden in de app. Tijdens het bellen zijn er grote knoppen in beeld, zodat je minder snel iets fout aantikt. Kies je voor videobellen, dan is de andere persoon schermvullend in beeld in de iOS-app.

Skype for Business: later dit jaar voor iedereen

Word je niet uitgekozen voor de preview, die je met 8 personen binnen een bedrijf mag uitvoeren (maximaal 4 personen op iOS en maximaal 4 personen op Android), dan zul je nog even moeten wachten. De Skype for Business-app zal over een paar maanden de bestaande Lync 2013-app voor iOS vervangen.

Opmerking: bij gebrek aan iets beters toont de afbeelding bovenaan dit artikel een screenshot van Skype for Business op Windows 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2015, 23:14
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, skype, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.