office-lens-drie-screenshots

Microsoft Office Lens: nieuwe app laat je snel documenten scannen

Microsoft brengt Office Lens voor iOS uit, waarmee je papieren bonnetjes, notities en andere zaken kunt digitaliseren.

Microsoft brent vandaag Office Lens uit, een app die vergelijkbaar is met Scanner Pro, Scanbot en Scannable. Het is bedoeld als zakscanner, om bijvoorbeeld kassabonnen, notities, documenten en andere zaken te scannen en op te slaan. Je kunt ze daarna digitaal bewerken. Microsoft’s sterke punt is de samenwerking met Office.

Als je namelijk een foto hebt gemaakt met Office Lens, kan de app die meteen omzetten naar een Word- of PowerPoint-document. De app gebruikt ook optische karakterherkenning (OCR) om de afbeelding om te zetten naar tekst. Zo kun je bijvoorbeeld visitekaartjes scannen, waarbij de inhoud meteen doorzoekbaar wordt. Niet nieuw, want we zagen het ook al bij de andere scanner-apps.

microsoft-office-lens-1 microsoft-office-lens-2

Word Lens was al beschikbaar voor Windows Phone en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een whiteboard te fotograferen. De app geeft je daarna de mogelijkheid om afbeeldingen bij de snijden en te roteren. Handgemaakte tekeningen worden daarbij meteen omgezet naar objecten, die je kunt verschuiven, van kleur veranderen of anderszins bewerken.

Nog een ander idee: je zit in een restaurant en alles is zo lekker dat je het liefst een foto van de menukaart zou willen maken. Dat kan natuurlijk. Office Lens snijdt de foto automatisch bij, optimaliseert de tekst en haalt eventuele oneffenheden weg. De kwaliteit is vaak beter, dan wanneer je een fotokopieerapparaat had gebruikt, want Office Lens haalt ook vlekjes en kreukels op het papier weg. Het resultaat is een strak paatje, die je naar OneNote of OneDrive kunt exporteren. Word Lens ondersteunt daarbij de formaten JPEG, Word, PowerPoint en PDF.

Meer over de achtergronden van deze scanner-app vind je in blogposting bij Microsoft.

Lees ter vergelijking ook: Review: Scannable, de documentenscanner van Evernote

Ze zijn lekker bezig voor Apple-gebruikers, daar in Redmond. Onlangs verscheen ook een publieke preview van Office 2016 en een Outlook-app. Daarnaast werkt Microsoft aan een Phoenix-app voor zakelijke onkosten en een Cortana-app voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 18:57
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, scanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.