MacBook goud

MacBook 12-inch nu verkrijgbaar in Apple Store

De MacBook met 12-inch-scherm en USB-C-aansluiting is nu te koop in de online Apple Store. Je kunt de MacBook kopen vanaf 1449 euro.

MacBook 12De MacBook 12-inch is vanaf vandaag te koop in de online Apple Store. Deze nieuwe MacBook wist bij de onthulling flink wat discussie te veroorzaken, omdat er nog maar één aansluiting op zit: je moet de MacBook opladen en apparaten aansluiten met de enkele USB-C-aansluiting. Verder heeft de MacBook een retinascherm met een resolutie van 2304 bij 1440 pixels en weegt hij slechts 907 gram.

Lees ook: USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Het is vandaag een belangrijke dag voor Apple. Niet alleen is het nu mogelijk om de 12-inch MacBook te kopen, maar in het buitenland is ook de voorverkoop van de Apple Watch gestart. Meer hierover lees je in het volgende artikel: Apple Watch pre-order: zo werkt het.

De nieuwe MacBook zit met zijn 12-inch-scherm precies tussen de 11-inch en 13-inch MacBook Air, maar door een dunnere schermrand is hij alsnog zeer compact. Daarnaast is de MacBook nog maar 13,1 millimeter dik, 24 procent dunner dan de huidige MacBook Air. De behuizing van de nieuwe MacBook zit vol met batterijen, waardoor je er volgens Apple 9 uur lang op kunt internetten.

Je kunt de 12-inch MacBook kopen in de Apple Store vanaf €1449. Je krijgt dan 256GB flashgeheugen, 8GB RAM en een 1,1 GHz processor. Voor €1799 krijg je 512GB flashgeheugen, 8GB RAM en een 1,2 GHz processor.

Bestellen: online Apple Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2015, 9:34
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.