Android Wear iOS

‘Android Wear voor iOS bijna klaar’

De Android Wear-app voor de iPhone is bijna af. Met de app ontvang je notificaties van iOS op een Android Wear-horloge. Een vroege afbeelding laat alvast zien hoe dit eruitziet.

Android Wear iOSGoogle is bijna klaar met de ontwikkeling van een Android Wear-app voor iOS, waarmee het mogelijk is om de Android-horloges in combinatie met de iPhone te gebruiken. Dit schrijft The Verge op basis van bronnen betrokken bij de ontwikkeling. Op het moment zou Google bezig zijn met het afronden van de laatste technische details. In een gelekte afbeelding is alvast te zien hoe een FaceTime-notificatie er precies uitziet op de LG G Watch R.

De Android Wear-app zorgt ervoor dat de gelijknamige Android-horloges met de iPhone kunnen verbinden. Hierdoor heb je toegang tot basisfuncties zoals notificaties van je iPhone. Bij een bericht wordt een klein afbeelding getoond, die vermoedelijk rechtstreeks afkomstig is van het App Store-icoon. Daarnaast worden een aantal Google-diensten op de iPhone ondersteund, waaronder de mogelijkheid om te reageren op mails in Gmail.

We hebben al een paar keer eerder gehoord over Google’s plannen voor Android Wear-ondersteuning op de iPhone. Tot nu toe was echter nog onduidelijk hoe lang het zou duren tot het horloge op de iPhone zal werken. Volgens de nieuwe berichten is de Android Wear-app voor iOS echter nabij.

Hoewel de app bijna af is, weten we nog niet hoe Apple hierop zal reageren. Smartwatch-apps van bijvoorbeeld Pebble werden in het verleden goedgekeurd, is de markt inmiddels namelijk flink veranderd. Apple is vandaag bijvoorbeeld gestart met de Apple Watch-voorverkoop in het buitenland, wat betekent dat Android Wear een directe concurrent is. Een paar jaar geleden deed Apple er ook lang over om de officiële Google Maps-app goed te keuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2015, 10:09
Categorieën Accessoires, Apps, Geruchten
Onderwerp android wear

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.