Lumino-City

Lumino City: prachtig handgemaakt avontuur als geen ander

Lumino City is een prachtige, met de hand gemaakte game voor iOS en tvOS. Los puzzels op en kijk je ogen uit in dit unieke avontuur in de App Store.

Lumino-City

Soms trekken games je aandacht puur door het uiterlijk, zonder dat je weet wat voor spel het precies is. Lumino City is een met de hand gemaakte game, vol met indrukwekkende bouwwerken van papier en andere ‘echte’ voorwerpen. Een mooie manier om je Apple TV te demonstreren, of om gewoon op iPhone of iPad te spelen.

Lumino City kwam in 2014 al uit op de PC, en bleef ook daar niet onopgemerkt. In een jaar tijd sleepte het charmante spelletje onder meer een BAFTA binnen voor Artistic Achievement, en werd de game genomineerd voor Best British Game. Lumino City is het vervolg op iOS-game Lume die nu tijdelijk afgeprijsd is.

Lumino-City

Knipsels en bouwwerken
Leuk en aardig al die prijzen, maar een willekeurig screenshot van Lumino City zal waarschijnlijk al genoeg zijn om je de game te laten downloaden. Alle kleurrijke omgevingen zijn zorgvuldig met de hand gemaakt en vervolgens gedigitaliseerd.

Je kunt dan ook goed zien hoe gebouwen uit knipsels bestaan, en door de mooie belichting krijgt het geheel een sprookjesachtig uiterlijk. Zo te zien zijn er vervolgens nog wat filters overheen gelegd om het een cartooneske stijl te geven, en zijn er figuurtjes ingeplakt die het verhaal vertellen.

Ondertussen tik jij op het scherm om hoofdpersoon Lumi te verplaatsen, en los je puzzels op door mechanismen in werking te zetten. Volgens de app beschrijving is Lumino City goed voor acht tot tien uur aan spelplezier, en zijn er na de aanschafprijs geen in-app aankopen meer aanwezig.

Lumino-City

Terwijl je puzzels oplost ga je met Lumi op avontuur om haar ontvoerde grootvader te redden. Het verhaal is leuk genoeg om je van puzzel naar puzzel te leiden, en is ook geschikt voor een jonger publiek.

We noemden de game afgelopen weekend ook al in iKids, omdat het erg geschikt is voor kinderen.

Lumino City toont veel overeenkomsten met point and click puzzelgames zoals Broken Age. Zo tik je op voorwerpen om ze in je rugzak te stoppen, en kun je ze even later weer gebruiken om een puzzel op te lossen. Door voorwerpen te verslepen en in de wereld te leggen zet je mechanismen in werking die je weer verder brengen in je avontuur.

Anders dan andere iOS-games
Als je op zoek bent naar een puzzelgame, is Lumino City zeker de moeite waard, maar vooral de unieke grafische stijl maakt deze game tot verplichte kost voor gamers die graag eens wat anders willen proberen dan de zoveelste arcade game met pixelgraphics.

Op de iPhone en iPad ziet Lumino City er prachtig uit, al komt de game uiteraard ook mooi tot zijn recht op de nieuwe Apple TV. Wat ons betreft is Lumino City de aanschafprijs van €4,99 dan ook meer dan waard, houd er wel rekening mee dat deze forse game bijna 2GB aan ruimte op je iDevice in beslag neemt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2015, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.