iCulture speelt: adventuregame Broken Age is Game van de Week

Tim Schafer's adventure Broken Age voor iPad is Game van de Week, we voetballen online op iPhone met Soccer Stars en meer leuke games!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Soccer Stars iPad iPhone headerJa, Damn Little Town is echt een leuk bordspelletje voor vier spelers op één iPhone of iPad, maar zelden waren we het zo snel eens over de Game van de Week. Broken Age is het geworden: de nieuwe adventuregame van legende Tim Schafer is ongekend sfeervol. Omdat 8,99 euro ook voor een iPad-game een ongekend prijskaartje is, zetten we er drie gloednieuwe gratis games tegenover: Summoners War, Soccer Stars en Totem Warriors.

Soccer Stars: online ballen

Online voetbalspelletjes zijn het helemaal dit WK 2014. We hebben ons schromelijk vergist in Final Kick, dat na een reeks strafschoppen nemen tegen online tegenstanders tóch lekker op gang komt. Ook in SocceR10 zijn de confrontaties tegen andere spelers het leukst en nu, nu kunnen we Soccer Stars toevoegen in dat rijtje.

Het is supersimpel: Soccer Stars = voetbal + kaatsen. Op het veld ligt een aantal schijven in je favoriete opstelling dat je naar achteren kan trekken om ze weg te sturen. Om zo natuurlijk de bal in het doel van de tegenstander te werken. Wie het eerst twee goals heeft gescoord, wint het potje. Door munten te verzamelen, kan je nieuwe wedstrijden spelen en zelfs meedoen aan knockout-toernooien. Leuk.

Downloaden: Soccer Stars (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Summoners War: Sky Arena

Je gelooft het niet, maar behalve Angry Birds Epic is er deze week nog een RPG uitgekomen met precies dezelfde opzet. Ook in Summoners War: Sky Arena zet je een aantal beesten in en vecht je door alleen maar tegenstanders te kiezen en acties in te zetten. Is dat je nog te ingewikkeld, dan kan je zelfs kiezen voor de Automode waarin het spel het voor je uitzoekt.

Uitgever Com2uS gaf wel de opdracht voor 3D-beelden, waardoor je wat meer een Final Fantasy of Pokémon-gevoel hebt in het spel dan in de variant van de boze vogels. Daarnaast zijn er liefst 400 monsters, kan je eigen creaturen liefst 5 keer upgraden en kan je behalve tegen de computers, ook ravotten tegen andere spelers online. Leuker dan Epic.

Downloaden: Summoners War: Sky Arena (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Totem Warriors

Van het ene naar het andere genre waarin je mag demonstreren dat je over een licht gevoel voor strategie beschikt. Totem Warriors is een tower defense-game voor iPhone en iPad waarin de troepen steeds op een berg omhoog lopen en jij ze moet tegenhouden met torens die je om de bergpaden heen zet. De game gebruikt de Unreal Engine en ziet er daardoor niet alleen verzorgd in 3D uit, maar bedient ook lekker soepel.

Qua gameplay is er niet zoveel nieuws onder de zon. De positionering van de torens is natuurlijk evident, upgrades van de torens worden steeds belangrijker en na verloop van tijd wordt de game ongetwijfeld zo pittig, dat de in-app aankopen er ineens heel interessant uitzien. Maargoed: het is wel een standaardriedeltje dat zich heeft bewezen.

Downloaden: Totem Warriors (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Broken Age

Game van de WeekWat hebben we lang op de iOS-versie van Broken Age moeten wachten. In februari 2012 schreven we voor het eerst over de game, toen hij nog gewoon bekend stond als ‘Double Fine Adventure’. Tim Schafer, één van de drie mannen achter Monkey Island, baalde ervan dat uitgevers niet langer in dat soort avonturenspellen wilden investeren. Zijn oplossing: gooi het idee op Kickstarter en kijk hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn. Dat waren er nogal wat. Double Fine Adventure zamelde maar liefst 3,3 miljoen dollar in. Daarmee was de game niet alleen een razend succes, maar ook een voorbeeld voor veel andere ontwikkelaars. Sinds Double Fine Adventure zijn er honderden games op Kickstarter verschenen, waarvan tientallen flink wat geld hebben ingezameld.

Broken Age iPad sfeerBroken Age was zo’n twee jaar in ontwikkeling en verscheen begin dit jaar voor de pc. En deze week kwam dan toch eindelijk de beloofde iOS-versie. Alleen voor de iPad, dus iPhone-bezitters kunnen er helaas niet mee aan de slag. Maar oh: wat is Broken Age een bijzonder iPad-spel. De game is een schoolvoorbeeld van een sfeervol avonturenspel, met een afwerking die je in weinig andere titels tegenkomt. Het idee is simpel: je volgt de tieners Vella en Shay, tussen wie je op ieder moment vrij kunt wisselen. Beide personages leven duidelijk andere levens. Vella is een meisje in een wereld waar tieners worden geofferd aan een groot monster, terwijl Shay op een ruimteschip wordt opgevoed door zijn computer. Alles gaat in Broken Age om deze verhalen: je praat met personages, loopt rond en vindt voorwerpen om alles voort te laten kabbelen.

Bijzonder aan Broken Age is dat de iPad-versie net zo volwaardig aanvoelt als de pc-game. En de pc-versie was al een kunststukje. Personages zijn handgetekend, met liefde geanimeerd en achter iedereen schuilt een getalenteerde stemacteur – met als bijzondere hoogtepunten het stemwerk van Elijah Wood en Jack Black. Dit is een game die aanvoelt als een ontzettend mooie en slimme tekenfilm. Heb je hem (in één rit na een paar uur) uitgespeeld, dan hunkjer je meteen naar het tweede deel dat pas later als in-app aankoop beschikbaar zal komen.

Downloaden: Broken Age (€8,99, iPad, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2014, 11:47
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.