LomoKino: maak filmpjes met 35mm-filmrollen voor je iPhone

De LomoKino is een analoge videocamera die je video's laat maken met een 35mm-camerarolletje, die later met de Lomokinoscope kunt terugkijken. De Lomokino Smartphone Holder laat je deze video op je iPhone zetten.

LomoKino Smartphone HolderVorig jaar bracht Lomography de LomoKino-camera uit. Deze maakt het mogelijk te filmen op een 35mm-camerarol. De gemaakte beelden zijn later terug te kijken door te turen in de bijgeleverde LomoKino viewer. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon op je iPhone zetten: de LomoKino Smartphone Holder hangt de viewer voor je cameralens, waardoor je de video digitaliseert.

De LomoKino-camera heeft een hendel, die bij iedere omwenteling een foto maakt met de gebruikte 35mm-camerarol. Omdat je zelf de camera draait, heb je geen batterijen nodig om hem werkend te krijgen. Het resultaat is vervolgens terug te kijken met de LomoKinoscope, een kleiner apparaatje met een hendel die je naar je rolletje laat kijken. Je moet de filmrol voor die tijd wel laten ontwikkelen.

De LomoKino Smart Phone Holder is een nieuw accessoire, die het mogelijk maakt om je filmpjes later op de iPhone te zetten. De houder hangt de LomoKinoscope recht voor de lens van de iPhone, zodat je met de Camera-app je video kunt opnemen terwijl je draait aan de hendel.

Voor het maken van een willekeurig filmpje zal LomoKino misschien niet heel veel toevoegen aan de filmervaring van de iPhone. Je bent namelijk een poos verder voordat je de beelden schiet, het rolletje ontwikkelt en hem in de Lomokinoscope doet. Eenmaal gedaan heb je wel de meest analoge video die je ooit hebt gemaakt op je iPhone staan.

Geïnteresseerden kunnen de LomoKino Smartphone Holder bestellen op de website van Lomography voor €19,90. Dan heb je natuurlijk wel de LomoKino en de LomoKinoScope nodig, die gebundeld 89 euro kosten.

Bron: The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 13:45
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen fotografie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.