Live TV kijken gestopt

Video-app Live TV Kijken uit App Store gehaald

De populaire app Live TV Kijken is uit de App Store gehaald. Volgens de ontwikkelaars is het "tijd voor iets nieuws". Live TV Kijken toonde vaak betaalzenders, zonder dat je extra hoefde te betalen.

Live TV kijken gestoptDe populaire video-app Live TV Kijken is vanaf vandaag niet meer in de App Store verkrijgbaar. Een exacte reden hiervoor wordt niet gegeven: de makers zeggen enkel dat het “tijd is voor iets nieuws”. Heb je de app gedownload, dan blijft deze gewoon werken.


Met Live TV Kijken heb je toegang tot een groot aantal televisiezenders, waardoor je geen televisie-abonnement nodig hebt om naar bepaalde programma’s te kijken. De app is gemaakt door de broers Bas en Maurice, zodat hun opa tijdens de vakantie nog steeds naar al zijn programma’s kon kijken. Het bleek een groot succes: Live TV Kijken stond wekenlang bovenaan de Nederlandse App Store-hitlijsten, met een prijskaartje van 9 euro.

We noemden de app in onze review uit 2013 vrij twijfelachtig. Het was toen mogelijk om bijvoorbeeld naar wedstrijden van het betaalkanaal Sport1 te kijken, zonder daar extra geld voor te betalen. Volgens Maurice deed de app niks illegaals. In een interview met iCulture zei hij vorig jaar het volgende:

Alles wat we doen is legaal. We zenden niks uit, alle kanalen in de app zijn gewoon op Google te vinden. Als ze ons voor de rechter slepen, dan moeten ze dat ook met Google doen. Volgens het Europees Hof mag je gewoon links embedden.

De ontwikkelaar claimt dat alle aangeboden streams honderd procent legaal zijn. Wij hebben dat echter niet kunnen controleren en de ontwikkelaar lijkt richting iCulture op dit moment niet open te staan voor discussie hierover.

Legaal of niet: we vermoeden dat aanbieders van sommige betaalzenders niet heel blij waren met de app. FOX lijkt ook druk bezig te zijn met het offline halen van niet goedgekeurde streams: de afgelopen dagen gingen meerdere livestream-websites zonder verdere melding offline. Is dat de reden waarom Live TV Kijken uit de App Store is verdwenen? De makers zeggen er niks over. Het nieuws wordt alleen in de volgende tweet verklaard:

Live TV Kijken blijft gewoon werken als je de app hebt geïnstalleerd, maar je kunt niet alle functies gebruiken: de ontwikkelaars zijn gestopt met het bijwerken van Live Events, wat betekent dat je zelf op zoek moet naar zenders waar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd op wordt getoond.

Dank voor de tip, Joep!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2015, 14:07
Categorie Apps
Onderwerp televisie
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.