Lightstrap: iPhone-case is één grote cameraflitser

De Lightstrap is een iPhone-camera met achterop één grote flitser, waarvan je de kleurtemperatuur en intensiteit kunt aanpassen.

Lightstrap alle kantenApple heeft met de iPhone 5s een dubbele ledflitser geïntroduceerd, maar het Amerikaanse Brick & Pixel lijkt hier nog niet tevreden mee te zijn. Ze hebben daarom Lightstrap ontworpen, een speciale iPhone-case waarvan de achterkant bestaat uit één grote flitser. Met knoppen op de zijkant kun je de helderheid of kleurtemperatuur van het licht aanpassen, zodat je het effect naar je eigen smaak kunt aanpassen. De flitser werkt daarnaast ook als je hem van de iPhone verwijderd, waardoor je het onderwerp van een andere kant kunt belichten.

De makers van Lightstrap zeggen dat de flitser werkt met iedere Camera-app, mits hij Apple’s officiële API’s gebruikt. Het licht lijkt verder te functioneren zoals we van de originele iPhone-flitser gewend zijn. Schiet je een video en zet je de lamp aan, dan zal het licht constant licht blijven produceren. De accu in Lightstrap houdt het volgens de makers 500 foto’s vol, of 30 minuten bij continu gebruik in een video.

Lightstrap vergelijking

Hoewel je de kleurtemperatuur van Lightstrap kunt aanpassen, lijkt er geen optie te zijn om de flitser dit automatisch te laten doen. Dat is een klein nadeel ten opzichte van de iPhone 5s-flitser, die op basis van kleur en belichting ziet hoe er geflitst moet worden. De Lightstrap lijkt daarom vooral handig voor fotografen die weten wat voor kleurinstellingen ze moeten gebruiken. De case past ook om de iPhone 5, die geen dubbele ledflitser heeft.

Je kunt een Lightstrap bestellen door op Kickstarter 87 dollar te doneren. Daar komt ook nog eens 20 dollar aan verzendkosten bovenop. De makers hebben wel een vrij hoog streefbedrag op het oog: 245.000 dollar. Op het moment van schrijven zitten ze nog niet eens in de buurt. Maar geen nood: halen ze het niet, dan wordt er ook geen geld afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 18:32
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.