Reacties voor: Leider van iPhone-hardwareteam verlaat Apple

Mark Papermaster, hoofd van het iPhone-hardwareteam van Apple, heeft het bedrijf na ruim een jaar verlaten. Er zou een verband met Antennagate kunnen zijn.
Lees het complete artikel → Leider van iPhone-hardwareteam verlaat Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Iets met zinkend schip wellicht???

  2. Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene 😛

  3. Mmm beetje stom als die hiervoor ontslagen is
    ik denk dat ie de eer aan zich zelf wou houden
    en zelf is opgestapt Apple ontslaat niet zomaar mensen kijk maar naar de verkoop van de iphone4 atenne problemen ? welke ? best verkochte iPhone tot nu toe !

  4. Bijltjesdag @ Apple

  5. Origineel geplaatst door iphoneusernr1000
    Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene

    Zeer juist

  6. Heb ik iets gemist? Antennagate? Wat is dat? 😉
    (= net als Apple in denial)

  7. Lijkt het leger wel met al die rangen en verder tja van een waarschuwing had die gast vast ook wel geschrokken

  8. Origineel geplaatst door iphoneusernr1000
    Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene

    Er is wel degelijk iets aan de hand met de antenne. Met wat software trucjes worden we voor de gek gehouden, maar in omgevingen waar het signaal niet 100% is (4 streepjes) valt de verbinding snel weg als we het toestel vasthouden (op een normale manier). Het beste kun je het testen met de instelling op een fixed network (dus niet automatisch). Je krijgt bijvoorbeeld al de melding dat je geen netwerk meer hebt als je nog maar 1 streepje hebt!

  9. @bert

    Er staat bij iponeusrenr1000 nog iets tussen haakjes. Dat moet je óók lezen voordat je reageert.
    Jij denkt echt dat iedereen winterslaap gehouden heeft, afgelopen maanden?

    On topic: ik denk niet dat het daadwerkelijke probleem opgelost is door die knakker te ontslaan. Vreemde werkwijze inderdaad. Had hem dan “head of bumbers” gemaakt, of zo.

  10. Héé…. nu is die text tussen haakjes bij iphoneusernr1000 ineens weg!!
    Da’s raar.

  11. Origineel geplaatst door iphoneusernr1000: Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene 😛

    Met de antenne niet, maar de ‘kortsluiting’ tussen beide antennes, als je, je vinger op beide houdt, dan verzwakt het signaal wel.

  12. Aan de iPhone 4 zal het niet liggen want ik zag gisteren bij een T-Mobile winkel dat ze 999 eurie durven te vragen voor dit fantastische (*kuch*) toestel in de goedkoopste 16 Gb uitvoering.

    Waarom ruim 250 euro meer dan in omringende landen???

  13. Ik haal wel lekker een sim only van vodafone voor in mn 3gs, ik mag verlengen maar de 4 is niks, en het netwerk van tmobile ook nog eens niet. Een 3gs met vodafone betekent overal goed 3g bereik 😮 afgelopen 2 jaar nog niet gehad!

  14. Origineel geplaatst door Frankie
    @bertEr staat bij iponeusrenr1000 nog iets tussen haakjes. Dat moet je óók lezen voordat je reageert. Jij denkt echt dat iedereen winterslaap gehouden heeft, afgelopen maanden?On topic: ik denk niet dat het daadwerkelijke probleem opgelost is door die knakker te ontslaan. Vreemde werkwijze inderdaad. Had hem dan “head of bumbers” gemaakt, of zo.

    De reactie is achteraf aangepast. Oorspronkelijk stond er ook geen smiley. Ik kan niet in de toekomst kijken 🙂

  15. Ik vraag me af wie van de mensen die roepen over problemen met de antenne zelf daadwerkelijk een iphone 4 heeft? En als het dan toch zo een probleem is, waarom verkoopt hij dan zo goed en zijn er overal lange wachtlijsten?

  16. Als hij echt verantwoordelijk is voor de iPhone 4 antenne kan hij altijd nog aan de slag bij de ontwerpafdeling van Siemens-keukens.

  17. Origineel geplaatst door ki2000
    Ik vraag me af wie van de mensen die roepen over problemen met de antenne zelf daadwerkelijk een iphone 4 heeft? En als het dan toch zo een probleem is, waarom verkoopt hij dan zo goed en zijn er overal lange wachtlijsten?

    Ik kan uit eigen ervaring spreken als ik zeg dat de iPhone 4 een antenne probleem heeft. De reden waarom ik het toestel heb gekocht: het is een mooi toestel en gebruik het voor software ontwikkeling. Ik wist vooraf dat het toestel een probleem had en heb het toch gekocht. Het probleem is wel groter dan ik in eerste instantie dacht. Met mijn iPhone 3G heb ik op dezelfde plek (net naast de grens, 4 streepjes bereik, zelfde provider) minder problemen en kan ik het toestel ook ‘normaal’ vasthouden.

  18. Bij een groot bedrijf en op zo’n belangrijke positie wordt je niet zomaar ontslagen. Dit zijn mannen die een paar miljoen per jaar verdienen en nog een paar smeuïge bonussen krijgen bij goede prestaties. Die knikker je dus niet zomaar op straat tenzij iemand echt gefaald heeft. Om iemand op zo’n positie te ontslaan betekent dat je meestal nog een paar miljoen mee moet geven om het contract af te kopen.

    Een andere mogelijkheid is dat Papermaster het niet eens is met het beleid van Apple. Dat hij vindt dat er wel ernstige fouten zijn gemaakt en dat de enige optie een recall was. Mogelijk dat de rest van het team het daar niet mee eens was (Jobs zelf?) en dat hij daarom zelf is opgestapt. Samen kunnen ze dan afspreken dat ze daar geen ruchtbaarheid aan willen geven (reden van het vertrek).

    Wel typisch Apple dit.

  19. @trip: Het is hier met alle elektronica duurder dan in andere landen. Dat is het fijne van Nederland kijk maar naar de MacBook: Amerika $900 Nederland €1000 dat vind ik nou toch niet zo eerlijk

  20. Origineel geplaatst door Lars
    @trip: Het is hier met alle elektronica duurder dan in andere landen. Dat is het fijne van Nederland kijk maar naar de MacBook: Amerika $900 Nederland €1000 dat vind ik nou toch niet zo eerlijk

    Niet vergeten dat Amerikaanse prijzen altijd zonder BTW worden vermeld en Europese prijzen inclusief BTW. Tuurlijk zijn er dan nog steeds prijsverschillen maar dat scheelt toch al een stuk!

  21. Origineel geplaatst door trip
    Aan de iPhone 4 zal het niet liggen want ik zag gisteren bij een T-Mobile winkel dat ze 999 eurie durven te vragen voor dit fantastische (*kuch*) toestel in de goedkoopste 16 Gb uitvoering.Waarom ruim 250 euro meer dan in omringende landen???

    Volgens mij is de prijs 840 euro (360 bij 1 jaar abbo + 30 * 12 voor abbo + 120 simlock vrij maken). Verschil al weer een stuk kleiner, inclusief ‘gratis’ abbo 🙂

  22. ik heb al sedert de launch twee iphone 4 uit frankrijk, en geen van de twee heeft problemen met de antenne, het is gewoon overroepen…..

  23. Origineel geplaatst door dutchie
    Lijkt het leger wel met al die rangen en verder tja van een waarschuwing had die gast vast ook wel geschrokken

    Denk je? Hij was de baas van iPhone hardware maar was in geen velden te bespeuren bij de persconferentie. Dat zal zijn zaak geen goed hebben gedaan.

    Origineel geplaatst door Bram
    Origineel geplaatst door iphoneusernr1000: Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene Met de antenne niet, maar de ‘kortsluiting’ tussen beide antennes, als je, je vinger op beide houdt, dan verzwakt het signaal wel.

    Lukt me dus totaal niet zelfs als ik de 3 streepjes vastpak zakken mijn streepjes niet. Ik woon dan ook wel in Antwerpen Centrum.

  24. Origineel geplaatst door Lambert van Meerten: Als hij echt verantwoordelijk is voor de iPhone 4 antenne kan hij altijd nog aan de slag bij de ontwerpafdeling van Siemens-keukens.

    Klopt als ik de oven en het koffiezetapparaat tegelijk vast houd, dan valt het gasstel uit!!!
    😉

  25. Ik kan antenneprobleem nog niet eens uittesten, telenet heeft nog geen microsims :p

  26. Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door BramOrigineel geplaatst door iphoneusernr1000: Hoezo zou deze man een fout gemaakt hebben volgens apple? Er is tog niks mis met de antene Met de antenne niet, maar de ‘kortsluiting’ tussen beide antennes, als je, je vinger op beide houdt, dan verzwakt het signaal wel.Lukt me dus totaal niet zelfs als ik de 3 streepjes vastpak zakken mijn streepjes niet. Ik woon dan ook wel in Antwerpen Centrum.

    Schakel de automatische netwerk selectie maar eens uit, dan krijg je voordat de streepjes zakken al een melding dat je geen netwerk verbinding hebt. De signaal sterkte indicatie loopt behoorlijk achter bij de werkelijke signaal sterkte!

  27. Ik heb me iPhone 4 vanaf gister en het probleem is groter dan verwacht. Baal er behoorlijk van. Hoef hem niet eens stevig vast te hebben of de verbinding word minder. Ook de wifi antenne heeft hier last van. Ongelooflijk.

  28. Mmm… beetje apart van Apple.. Zo wekken ze natuurlijk nog meer vragen op. Iemand ontslaan door (waarschijnlijk) de antenne probleem. En dan volhouden dat er niks aan de hand is..
    NEE. ik heb geen iPhone 4. JA ik heb hem vastgehouden in de winkel en het even uitvoerig getest. Volgens mij valt het allemaal wel mee. Maar Apple moet er dan ook helemaal achterstaan en niks doen wat ook maar iets te maken heeft met dit (volgens mij) niet heel groot probleem.

  29. Origineel geplaatst door bert
    Schakel de automatische netwerk selectie maar eens uit, dan krijg je voordat de streepjes zakken al een melding dat je geen netwerk verbinding hebt. De signaal sterkte indicatie loopt behoorlijk achter bij de werkelijke signaal sterkte!

    Ik snap dus echt niet wat je bedoeld hoor. Ik ga naar aanbieder en zet hem dan ipv automatisch op mijn provider en het ontvangst blijft gewoon hetzelfde. Niks deadgrip of dat signaalverlies.

  30. Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door bertSchakel de automatische netwerk selectie maar eens uit, dan krijg je voordat de streepjes zakken al een melding dat je geen netwerk verbinding hebt. De signaal sterkte indicatie loopt behoorlijk achter bij de werkelijke signaal sterkte!Ik snap dus echt niet wat je bedoeld hoor. Ik ga naar aanbieder en zet hem dan ipv automatisch op mijn provider en het ontvangst blijft gewoon hetzelfde. Niks deadgrip of dat signaalverlies.

    Je hebt gedaan wat ik bedoel. Als je een provider selecteert dan krijg je een popup dat je geen netwerk meer hebt voordat de streepjes wegvallen. Op die manier kun je het probleem sneller constateren.

  31. Met mensen met zo’n dik salaris hoef je nooit medelijden te hebben, hij vindt vast snel weer een andere dik betaalde functie

  32. @ki2000: ooit gehoord van “image”? Veel mensen willen het toestel nu eenmaal hebben om erbij te horen. Technische onvolkomenheden zie je dan gewoon over het hoofd.

  33. Origineel geplaatst door bert
    Je hebt gedaan wat ik bedoel. Als je een provider selecteert dan krijg je een popup dat je geen netwerk meer hebt voordat de streepjes wegvallen. Op die manier kun je het probleem sneller constateren.

    Volgens mij is er dus iets mis met mijn iPhone want ik kan dat signaalverlies of deadgrip dus niet reconstrueren zelfs niet op de door jouw aangegeven wijze. Niks pop-up, hij blijft gewoon bij mijn provider op dezelfde sterkte.

    Ik denk dat ik eens naar de winkel moet met de mijne 😀

  34. Origineel geplaatst door q
    @ki2000: ooit gehoord van “image”? Veel mensen willen het toestel nu eenmaal hebben om erbij te horen. Technische onvolkomenheden zie je dan gewoon over het hoofd.

    Je hebt ook gewoon mensen die zich informeren en overal te lezen krijgen dat er geen betere smartphone beschikbaar is. Zelfs op Tweakers viel dat te lezen.

    Image kan ook betekenen dat je tegen beter weten in een product wil afkraken omdat het te duur is en op die manier jezelf gerust kan stellen dat je het toch niet hoefde. Dat gedrag zie je momenteel heel hard bij pubers die zich tevreden moeten stellen met een poorman’s iPhone. Pubers vinden het net belangrijk ergens bij te horen.

  35. als ik op m’n 3gs een provider kies dan geeft ie evengoed met 1 balk de melding dat er geen netwerk meer is … dit gebeurt ook op iPhone 4 …

    heeft niks met iPhone 4 specifiek te zien …

    Wat wel is, kennis die in zn garage nooit 3g ontvangst had heeft dit wel met de 4 en houd h’m normaal vast dus ja ook de “wurg” greep.
    Denk dat er hier plots “nep” bezitters van iPhone 4 rond hangen.

  36. Gaan we nu werkelijk weer een hele discussie houden over die antenne? Mensen die dit nu nog gaan uitleggen hebben echt een enorme plaat voor hun hoofd..

    Lullig dat ie ontslagen is, maar dit soort dingen gebeuren als je de verantwoordelijkheid neemt. En reken maar dat hij verder niets meer hoeft te doen in zijn leven dankzij een enorme oprotpremie.

  37. Kom ik maar weer voorbij met dezelfde opmerking: dit ontslag is gegeven in het kader van het aandeelhoudersbelang, investeerders moeten nl altijd tevreden blijven. The real world.

  38. Er is niets aan de hand (met de antenne), maar ze geven plots wel gratis bumpers weg, ze organiseren snel een persconferentie, ze zijn plots op zoek naar antenne specialisten, ze ontslaan plots het hoofd van de “iPhone harware” afdeling, ….
    Nope, er is inderdaad niets aan de hand met de iphone 4.

  39. Origineel geplaatst door Amigo
    Er is niets aan de hand (met de antenne), maar ze geven plots wel gratis bumpers weg, ze organiseren snel een persconferentie, ze zijn plots op zoek naar antenne specialisten, ze ontslaan plots het hoofd van de “iPhone harware” afdeling, …. Nope, er is inderdaad niets aan de hand met de iphone 4.

    Er is idd niets mis met de iPhone maar zoals al reeds is aangegeven moeten aandeelhouders gesust worden. Moest je de berichtgeving buiten de VS gevolgd hebben dan zou je gemerkt hebben dat men daar naar het netwerk in de VS wijst.

    Zo is de iPhone 4 als ideaal naar voor geschoven om in de outbacks van Australië te gebruiken (wel met bumper) en in denemarken is men met een boot naar het verste punt gevaren om allerhande smartphones te testen op bereik en yep de iPhone 4 kwam er als beste uit de test.

    Maar ja jij zonder iPhone 4 zal het wel beter weten zeker?!

  40. Origineel geplaatst door mapmap
    Origineel geplaatst door AmigoEr is niets aan de hand (met de antenne), maar ze geven plots wel gratis bumpers weg, ze organiseren snel een persconferentie, ze zijn plots op zoek naar antenne specialisten, ze ontslaan plots het hoofd van de “iPhone harware” afdeling, …. Nope, er is inderdaad niets aan de hand met de iphone 4.Er is idd niets mis met de iPhone maar zoals al reeds is aangegeven moeten aandeelhouders gesust worden. Moest je de berichtgeving buiten de VS gevolgd hebben dan zou je gemerkt hebben dat men daar naar het netwerk in de VS wijst.Zo is de iPhone 4 als ideaal naar voor geschoven om in de outbacks van Australië te gebruiken (wel met bumper) en in denemarken is men met een boot naar het verste punt gevaren om allerhande smartphones te testen op bereik en yep de iPhone 4 kwam er als beste uit de test.Maar ja jij zonder iPhone 4 zal het wel beter weten zeker?!

    Ik weet het idd beter. :-p Ik heb namelijk geen oogkleppen op.
    Kheb een iphone gehad, gelukkig werkte de “brainwashing- app” bij mij niet.

  41. Haha dikke fail. “Nee hoor, alle smart phones hebben er last van. Is geen ontwerpfout. We ontslaan alleen de verantwoordelijke manager”

  42. Origineel geplaatst door Amigo
    !Ik weet het idd beter. :-p Ik heb namelijk geen oogkleppen op. Kheb een iphone gehad, gelukkig werkte de “brainwashing- app” bij mij niet.

    Dus iemand zonder iPhone 4 gaat tegen mij zeggen dat ik oogkleppen draag omdat ik het probleem niet heb? Goed bezig en zeer overtuigend moet ik zeggen.

    Blijkbaar heeft de brainwashing machine een kortsluiting in je hoofd veroorzaakt.

  43. @mapmap: bron?

  44. Origineel geplaatst door Ruben
    Ruben zei op 8 augustus 2010 om 12:25
    Origineel geplaatst door Lars
    @trip: Het is hier met alle elektronica duurder dan in andere landen. Dat is het fijne van Nederland kijk maar naar de MacBook: Amerika $900 Nederland €1000 dat vind ik nou toch niet zo eerlijk

    Niet vergeten dat Amerikaanse prijzen altijd zonder BTW worden vermeld en Europese prijzen inclusief BTW. Tuurlijk zijn er dan nog steeds prijsverschillen maar dat scheelt toch al een stuk!

    In New York State is de BTW 7%. Ik heb al een iPhone 3GS 32 Gb en een Apple TV in de VS gekocht en dat scheelde me bij de Apple TV een dikke 30 procent en de iPhone had ik voor 500 euro ipv destijds 939 in Nederland…….

  45. Ik neem aan dat partijen “in goed overleg” afscheid van elkaar hebben genomen ivm verschillende inzichten over de koers van Apple. Deze man zal ongetwijfeld een bedrag van 8 cijfers voor de komma hebben meegekregen met als voorwaarde zijn mond te houden. Zo gaat dat bij dit soort giganten.
    Je hoeft er ook verder geen medelijden mee te hebben.
    Hij vindt na een paar maandjes sabbatical vast wel weer een andere leuke uitdaging.

  46. @Gonny van der Zwaag: Precies dat zei ik ook al. Misschien is deze man juist zelf opgestapt omdat hij hier niet langer de verantwoordelijkheid over wil of kan hebben. Misschien was hij degene wel die zei dat dit ontwerp niet goed was. Als we een aantal andere geruchten mogen geloven dan werd meneer Jobs wel degelijk gewaarschuwd dat dit ontwerp problematisch was maar heeft Jobs het ontwerp er doorheen geduwd omdat hij helemaal weg was van dit ontwerp.

    Het feit dat Steve Jobs tijdens de Q & A van de ‘antennagate’ persconferentie ontzettend fel reageerde op het artikel van Bloomberg en het “Total bullshit” noemde heeft mijn wenkbrouwen wel doen fronsen. Het is niet echt gebruikelijk dat een CEO zo emotioneel reageert op een bewering die niet waar zou zijn. Bovendien staat Bloomberg nou niet echt bekend als een roddelblad of geruchtenmachine.

    Misschien borrelt er toch nog iets bij de executives van Apple. Dat papermaster de werksfeer of geheimzinnigheid bij Apple vond tegenvallen lijkt me sterk. Voor IBM werkt hij al samen om de toenmalige PowerPC chips te ontwikkelen dus hij kende Apple waarschijnlijk al van binnen en van buiten.

    Ik vrees dat er met de ontslag ook een non-disclosure is afgesproken dus of we ooit de ware reden te weten krijgen is nog maar de vraag. Vergelijk dit eens met het ontslag van de CEO van HP afgelopen vrijdag. Die zou zijn vingers gebrand hebben aan een “sexual harassment” zaakje bij HP. Gewoon een heel open verklaring van zowel het bedrijf als de CEO. Zo kan het dus ook.

  47. Mijn moeder had er één van haar werk gekregen, maar ze gebruikt nu gewoon haar oude 3gs weer. Die antenneproblemen zijn echt veel erger dan ik dacht. Je legt hem op tafel, 3 balkjes, je pakt hem op, één instabiel balkje.
    En “Alle smartphones hebben dit probleem” ? Lolnee. Mijn Milestone en haar oude 3gs doen het gewoon wel als je hem in je hand houdt hoor~

  48. Grappig dat iedereen over de Anttenagate praat, terwijl meneer directeur hardware het ook voor elkaar heeft gekregen dat een witte variant (voorlopig) nog steeds niet leverbaar is!!!!

  49. Hmmmm welke andere mobieltjes fabrikant zal hem weer aannemen?

    Motorola? HTC ? RIM ?
    Net zoals de top man van webOS naar google is gegaan om android een webOS tintje te gaan geven.

    Ten eerste.. waarom zou je zelf gaan opstappen als je goed betaald wordt. Je eer? Onzin.. Als hij hoofd van bepaalde technische aspecten is. Zal hij bepalen hoe die dingen gaan. Dus zal het wel aan hem hebben gelegen.

    De antenne is misschien niet super slecht. Maar goed mag je hem “zeker” niet noemen.. en al helemaal niet zo stoer doen over de antenne in je persconferentie.

    Er waren zelfs antenne engineers die aan de foto’s van de gelekte prototype al zeiden van: dat gaat niet goed komen. Nu valt de schade in NL wel mee. Ik zou het irritant vinden dat ineens je internet langzamer gaat als je hem vasthoudt. Bellen kun je in NL bijna overal met een slechte antenne.

    Ik twijfel echt niet aan deze man zijn kunnen. Hij zal zo weer een nieuwe baan vinden. Eenmaal een top status bij apple gehad te hebben kom je zo weer aan de bak.

  50. Apple wil de vuile was niet buiten hangen en moet met een signaal richting aandeelhouders/buitenwereld komen dat de problemen worden aangepakt. Daarvoor wordt nu deze man geslachtofferd want uiteindelijk was hij verantwoordelijk ook al zal hij er misschien niet veel aan hebben kunnen doen. Zo gaat dat bij dit soort grote bedrijven. De belangen zijn simpelweg te groot.

  51. Ik vind het trouwens wel vreemd hoe apple het aanpakt. Van apple had ik meer zoiets verwacht:

    Met onze nieuwe revolutionaire iPhone 4 kun je ophangen door de zijkant van het apparaat aan te raken. Deze geweldige functie wordt automatisch uitgeschakeld als de iPhone 4 een beschermhoesje detecteert.

  52. @Gonny e.à.
    De antennespecialist die door Bloomberg aangehaald werd als klokkenluider was een andere man. Maar die zal ongetwijfeld onder Papermaster hebben geressorteerd.
    Dan was Papermaster inderdaad de meniscus tussen de wringende schijven Jobs en die antennespecialist. Een onmogelijke positie dus.
    Voor de rest dan jullie hypothese.

  53. @Syren: op internet een plan, voor een micro sim uit te snijden printen! super simpel ik heb het ook gedaan!
    en dan heb je direct een micro sim

  54. tja.. dat lijkt me logisch dat ie ontslagen is… en terecht ook! ik en vele andere miljoenen mensen zitten met de antennegate. 🙁 wat heb ik nou aan een hoesje? 🙁

  55. Update: Ik heb nieuwe informatie over het vertrek van Papermaster in het artikel geplaatst. Uit een artikel van de Wall Street Journal blijkt dat het vertrek van Papermaster wellicht meer met interne politiek en cultuur te maken had, dan met antennagate. Papermaster zou ook niet de persoon zijn geweest, die het antenne-ontwerp van de iPhone 4 erdoor heeft gedrukt (dat was Steve Jobs zelf).

    Nogmaals: we weten niet precies hoe het zit, maar klakkeloos aannemen dat Papermaster is ontslagen vanwege antennagate is te kort door de bocht.

  56. Met andere woorden: de man was niet zo sensitief en nog minder een hielenlikker. Als dit waar is moet Apple en met name Steve Jobs zich toch eens beraden of de corporate macho management style binnen Apple wel vakmensen (die ook best wel vreemde techneuten kunnen zijn die net echt lekker smoelen c.q. communiceren maar onontbeerlijk voor een bedrijf als Apple zijn) kan vasthouden. Met briljante marketing alleen maak je geen innovatieve en richtinggevende producten….

  57. Ik begrijp iets niet en ik hoop dat iemand mij dit kan uitleggen. Bij de introductie van de iphone 3g was het overal voor de winkels druk. ‘s nachts stonden mensen in de rij. Overal druk en het ding was razendpopulair. Toch had ik een week daarna gewoon een 3g in mijn handen toen ik naar belcompany ging.

    Nu de iphone 4. Apple gaf in juni aan dat ze op een enorme drukte voorbereid waren. Er is zelfs een dag de verkoop gestaakt zogenaamd vanwege de drukte! De winkels zijn echt niet vol en je kan me niet vertellen dat er na de antennegate er net zoveel mensen zijn die een iphone 4 willen als indertijd de iphone 3g. Waarom dan een wachttijd van 8 weken….?

    Speelt er iets anders. Zijn ze niet intussen het antenneprobleem proberen op te lossen.

  58. @nick – Wel fascinerend dat heel veel mensen zomaar klakkeloos aannemen dat:
    a. Papermaster door Apple ontslagen is (hij kan toch ook zelf zijn opgestapt?)
    b. hij ontslagen is vanwege antennagate

    Zomaar een theorie: Papermaster was de enige persoon binnen Apple die zich wel heeft zitten opwinden over de antenneproblemen en heeft steeds gewaarschuwd dat er iets mis mee is. Hij vond alleen binnen Apple geen gehoor en is nu gefrustreerd opgestapt. Ik zeg niet dat dit de waarheid is, maar het is net zo geloofwaardig als de theorie “Apple ontslaat verantwoordelijke manager wegens antennagate”. Of misschien heeft het helemaal niets met antennes te maken en Papermaster vond de werksfeer of de geheimzinnigheid bij Apple toch wat tegenvallen.

  59. @WvB22 – Je hebt gelijk. Als het met de werksfeer niet lekker zou zitten, blijf je nog wel een halfjaartje zitten. Nu opstappen roept hoe dan ook vragen op. Die aanpak zoals bij HP zou ook mijn voorkeur hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.