Tweestapsverificatie op basis van geluid.

LastPass krijgt Safari-extensie en Touch ID-beveiliging in iOS 8

LastPass is klaar voor iOS 8: je kan de wachtwoordkluis openen in Safari en beveiligen met je vingerafdruk.

LastPass wachtwoorden kluis iPhone iPadDe grote concurrent 1Password is gratis te downloaden in aanloop van iOS 8, maar het is niet de enige gevestigde wachtwoordenapp met nieuws. LastPass is alvast voorbereid op de lancering van iOS 8 vanavond. De app kreeg een update die twee nieuwe mogelijkheden van iOS 8 benut. Zo kan je de wachtwoordenkluis voortaan beveiligen met de Touch ID vingerafdruk.

Dat is alleen mogelijk op toestellen met Touch ID, dus de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Op die toestellen kan je ervoor kiezen niet langer je hoofdwachtwoord in te voeren voor de app, maar toegang te krijgen met je vingerafdruk. Apple geeft ontwikkelaars vanaf iOS 8 namelijk toestemming de vingerscanner ook zelf te gebruiken voor eigen apps. Ze krijgen echter geen data van je: LastPass heeft dus dadelijk geen vingerafdruk van je in het systeem staan.

De andere, misschien nog wel handigere, uitbreiding van LastPass voor iOS 8 is de Safari-extensie. Door op de deelknop onderin het scherm te drukken in Safari en te kiezen voor ‘meer’, kun je snel toegang krijgen tot LastPass. Je kan je wachtwoordenkluis meteen benaderen in Safari, om zo snel je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Dat scheelt kopiëren en plakken vanuit de LastPass-app zelf, zoals tot iOS 8 altijd noodzakelijk was. Volgens de ontwikkelaar is de extensie voor nu alleen te gebruiken in Safari. Wellicht dat de extensie in meer apps verschijnt naarmate ontwikkelaars iOS 8-updates uitbrengen.

LastPass voor iPhone en iPad is alleen te gebruiken als je een Premium-abonnement hebt afgesloten. Dat kost 12 dollar per jaar en geeft toegang tot je gesynchroniseerde wachtwoordenkluis in browsers als Safari, Firefox en Chrome op de desktop, en aparte iPhone- en Android-apps. Je kan de app twee weken lang gratis proberen.

Openingsfoto: Angel Arcones/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 14:31
Categorie Apps
Onderwerpen lastpass, privacy, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.