Geen zin in de iPhone 6-wachtrij? Huur iemand in!

De iPhone 6 wachtrij in Nederland overslaan? Dat kan met Voor Jou in de Rij en Jobado, twee ondernemers die een gat in de markt zien

iPhone 6-wachtrij AmsterdamWil je op 26 september bij de Nederlandse iPhone-lancering meteen een iPhone 6 of iPhone 6 Plus in handen hebben, maar wil je er niet voor in de rij staan? Daar is een oplossing voor. Maar liefst twee initiatieven staan graag voor jou in de iPhone 6-wachtrij. Bij Voor Jou in de Rij betaal je 50 euro voor de dienst en bij Jobado bepaal je het bedrag zelf. Hoe zit dat nou precies? In gesprek met de bedenkers van beide diensten.

Let op: beide diensten werken alleen voor de Nederlandse Apple Store-wachtrijen voor de iPhone-lancering op 26 september 2014.

‘Vooral een PR-stunt’

Melvin BostelaarVoor Melvin Bostelaar is het wachten in de rij een ideale gelegenheid om zijn klusjessite Jobado eens goed onder de aandacht te brengen. Het is vooral een PR-stunt, vertelt hij telefonisch aan iCulture. Een zorgvuldig uitgekozen stunt, want de actie sluit volledig aan op de werking van de klusjessite:

Je geeft op Jobado.nl aan dat je een iPhone 6 wil hebben en geeft de opdracht: ‘Sta vanaf X uur in de rij voor Y bedrag. De kosten mag je zelf bepalen. ‘Jobbers’ reageren daar dan op. De betaling vindt achteraf plaats op de website. Als het niet is gelukt, dan hoef je ook niet te betalen. Dat risico nemen we op ons.

Het is niet de bedoeling dat de mensen die voor je in de rij staan, uiteindelijk ook de iPhone 6 of iPhone 6 Plus afrekenen. Op de iPhone-pagina van Jobado wordt duidelijk dat je op een gegeven moment zelf de plaats van de ‘rijwachter’ moet overnemen. Midden in de rij dus. Verwacht Bostelaar geen problemen?

We hebben het idee uit de Verenigde Staten, waar TaskRabbit dit al jaren doet. Maar misschien zijn ze daar wat liever naar elkaar toe. Ik zou het zelf niet zo erg vinden als een plek voor me in de rij van persoon wisselt. Maar als het mis gaat, is het wel mooie PR voor ons, haha. Nee serieus: ik denk niet dat het mis gaat.

‘Geen idee hoe schaalbaar dit is’

Mark Jan AlkemaMark Jan Alkema van VoorJouindeRij.nl heeft het hele proces al iets beter doorgedacht. Daar staat tegenover dat je bij de website wel altijd 50 euro betaalt voor het gebruiken van een rijwachter, ook als dat uiteindelijk geen iPhone 6 oplevert. “We hebben toch voor je in de rij gestaan”, legt Alkema uit:

Wie een bestelling doorgeeft, geeft zijn eerste voorkeur en een alternatief door. Als die er beide niet zijn, dan houdt het helaas op. We nemen contact met je op als je de bestelling hebt gedaan. Over de betaling en of we in Amsterdam, Haarlem of Den Haag in de rij gaan staan bijvoorbeeld. Tegen betaling kan je hem misschien ook wel thuisbezorgd krijgen, als je in de buurt woont. Als het meezit, heb je hem om 10 uur ‘s ochtends liggen.

Alkema zelf rijdt gedurende de nacht wat rondjes tussen de Apple Stores om te kijken hoe alles gaat. Of ‘zijn’ mensen de nacht een beetje doorkomen. Wie zijn die rijwachters van hem eigenlijk?

Dat zijn vrienden of bekenden. Mensen die ik genoeg vertrouw. Waarschijnlijk staan ze zelf toch al in de rij voor een iPhone. Je mag twee iPhones per persoon kopen bij de Apple Store, dus dat moet goed komen. Ik heb eigenlijk geen idee hoe schaalbaar het is. Het is niet zo dat we dadelijk met 100 man in de rij zullen staan.

Bostelaar wil namens Jobado nog niks loslaten over de concrete plannen. Dat is nog wat te lastig als niet precies bekend is hoe groot de vraag is en welke stad het handigst is qua wachtrij. Maar hij heeft sowieso genoeg man: “We hebben connectie met 6000 studenten, dus dat is geen probleem.” Volgens Alkema zal het zo’n vaart niet lopen:

Ik hoor genoeg enthousiasme, maar er zijn meerdere manieren om aan een iPhone te komen hè? Als het om 30 bestellingen gaat, vind ik het al leuk. We doen het vooral voor de fun.

Jobado en VoorJouindeRij.nl in vergelijk

Jobado

  • Eigen prijsbepaling.
  • Tegen het einde zelf plek in de rij overnemen
  • Geen succes, geen betaling
  • Jobado.nl/iPhone6

VoorJouindeRij.nl

  • €50 per bestelling
  • Niet zelf in de rij staan
  • Betalings- en afleverdetails telefonisch doornemen
  • VoorJouindeRij.nl

Lees ook: Dit moet je weten als je in de wachtrij bij de Apple Store voor een nieuwe iPhone staat.

Liever de nieuwe iPhone in het buitenland kopen op 19 september?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 17:18
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 6, wachtrij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.