rugpijn philips

Philips gaat pijn bestrijden met iPhone-accessoires

Philips gaat de PulseRelief en BlueTouch uitbrengen, twee medische accessoires voor pijnbestrijding. Met een iPhone-app stel je de intensiteit van de pijnbehandeling in.

Chronische pijn en spierpijn: het zijn geen onderwerpen waar we op iCulture dagelijks over schrijven. Philips gaat er iets aan doen met de PulseRelief en BlueTouch, twee accessoires met iPhone-app die bedoeld zijn om pijn te bestrijden.

philips-bluetouch-lede

De BlueTouch op de foto hierboven is specifiek bedoeld om rugpijn te bestrijden. Het ‘plakkertje’ schijnt blauwe ledbundels op de huid, die de aanmaak van stikstofmonoxide versnellen. Dit stimuleert de bloedsomloop en versnelt het natuurlijke herstel. Met de bijbehorende iPhone-app geef je aan welke behandeling je wilt.

De PulseRelief op de foto hieronder maakt gebruik van een technologie met de naam Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation (TENS). Als je op eBay zoekt naar ‘TENS’, zul je heel wat accessoires vinden die er al gebruik van maken. De variant van Philips geeft wat meer vertrouwen dat er medische experts bij betrokken zijn geweest, dan bij merkloze spullen die je op eBay koopt. Je kunt via de iPhone-app kiezen uit meer dan 60 intensiteitsniveau’s. Dit accessoire zendt elektrische pulsen uit. De gedachte erachter is dat pijnsignalen je hersenen niet meer bereiken en dat er endorfine vrijkomt, waardoor je je gelukkiger voelt.

Beide accessoires zijn vanaf september al in de winkel te krijgen en worden vanaf november in online winkels verwacht.

philips-tens-lede

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 13:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen medisch, philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.