Reacties voor: Lantronix xPrintServer maakt bijna elke printer geschikt voor AirPrint

De Lantronix xPrintServer is een draadloos kastje waarmee je elke printer geschikt kunt maken voor AirPrint. De oplossing komt begin 2012 op de markt voor zo'n 150 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Ik vind het een goede oplossing. Zeker in omgevingen waar veel met ipads gewerkt wordt

  2. Ik begrijp niet dat Apple de AirPort’s niet softwarematig geschikt maakt voor AirPrint. Printen via een AirPort kan al, het is dan toch een kwestie van het AirPrint-protocol toevoegen?

  3. Een handige oplossing, maar is dat nou een Ethernet kabel? Is het niet handiger om er een USB van te maken en die rechtstreeks aan de USB-kabel van de printer te leggen?

    Een grappige reclame trouwens.

  4. @Vincent: Dan moeten er extra software voor de verschillende printers worden toegevoegd om het signaal om te vormen.

    Nu is alleen een kwestie van alles direct doorgeven en is er veel minder hardware en software nodig. En daarnaast hebben alle grote printers in bedrijven al ethernetpoorten. Het is ook niet voor je thuisprinter bedoelt.

  5. €150 euro, zijn ze gek geworden. Dat is meer dan een airprinter kost.

  6. Of Apple moet printen naar gelijk welke printer toelaten?

  7. Apple ook altijd met hun beperkte oplossingen. Neem nou Fingerprint van Collobos. Het werkt met iedere printer en kost minder dan een tientje. Wij kunnen overal in huis met iPhones of iPads een printopdracht geven naar iedere beschikbare printer in het netwerk. Geen extra app nodig.

  8. @JanG: Fingerprint verlangt nog steeds een computer als server, m.a.w. is een ‘softwarematige versie’ van bovenstaande. Geen zuiver vergelijk dus.

  9. In Cydia is ook gewoon een app te vinden waarmee je naar iedere netwerkprinter kan printen. kost iets van 10 dollar geloof ik. Dat is een goedkopere oplossing dan dit.

    En een wifi netwerkprinter kan je al kopen voor 60 euro.

  10. @HJI: OK, je hebt voor Fingerprint een computer nodig. Toch denk ik dat dat beter werkt dan dit kastje. Want ook je PC zal in het vervolg via dat kastje moeten printen en het kan zijn (gezien mijn ervaringen met netwerk printerservers) dat dat niet bij iedere printer even goed werkt…

  11. Handig voor bedrijven, die kunnen niet printen op een €60 printer met inkt die het duurder is dan goud. En jailbreaken is ook niet super handig voor de grote bedrijven.

  12. @Jan: Die tweaks in cydia werken helaas niet voor alle printers. Mijn canon mp640 valt nog steeds buiten de boot!:(

  13. @h: Probeer je printer eens toe te voegen dmv de ingebouwde CUPS-installatie die bij TruPrint zit. Deze kun je vinden op http://localhost:631 . TruPrint kon de Canon (MX700) printer hier niet vinden, maar wel nadat ik hem even had toegevoegd via CUPS 😉

  14. @fgeer: Ik vind dat op zich wel meevallen.
    Kijk is wel een hoop geld maar ik heb nu een printer staan die veel duurder is dan 150 euro, maar geen airprint heeft.
    Het zou een beetje kansloos zijn denk ik om twee printers neer te zetten om twee tientjes goedkoper te zijn ?
    Terwijl ik nu een kleuren laserprinter heb staan met een vrije lan poort.

  15. Alle nieuwe Canon printers (sinds deze zomer) uitgerust met wifi ondersteunen airprint. Zelf een MG 6250 en werkt prima alsook hebben ze ook een eigen applicatie maar sinds begin November (update) dus niet meer nodig. Denk zelf dat de nw Epson printers ook airprint ondersteunen. zie ook

  16. Vind printopia wel erg gemakkelijk, maar ook hier moet je je mac aan laten staan. ik ben wel erg benieuwd hoe CUPS werkt. Hij heeft mijn printer wel gevonden en dan…..

  17. Ik gebruik al tijden naar alle tevredenheid AirPrint Activator op m’n centrale Mac waar de printer aanhangt. Het id gratis en werkt top!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.