Lantronix xPrintServer maakt bijna elke printer geschikt voor AirPrint

De Lantronix xPrintServer is een draadloos kastje waarmee je elke printer geschikt kunt maken voor AirPrint. De oplossing komt begin 2012 op de markt voor zo'n 150 dollar.

xprintserverAls het om AirPrint gaat, heeft HP heeft momenteel nog een voorsprong op de meeste andere printerfabrikanten. Het draadloos printen vanaf iOS (AirPrint) werd voor het eerst ondersteund op een aantal printermodellen van HP. Lantronix probeert nu met de xPrintServer ervoor te zorgen dat bijna elke printer geschikt wordt voor AirPrint.

Had je geen AirPrint-geschikte printer, dan kon je wel een app van een specifieke printerfabrikant installeren (bijvoorbeeld iPrint van Epson) of desktopsoftware zoals Printopia aanschaffen. Het 150 dollar kostende kastje van Lantronix probeert een wat universeler oplossing te zijn, die voor bijna elke printer werkt en niet afhankelijk is van desktopsoftware. Volgens het Nederlandse persbericht dat we ontvingen komt d xPrintServer begin 2012 ook op de Europese markt.

xprintserverWie al eerder de xPrintServer in actie wil zien, kan terecht in Las Vegas, waar de oplossing aan de vooravond van de CES 2012 zal worden gedemonstreerd op Digital Experience. Het kastje is zo groot als een iPhone en gebruikt het standaard printmenu van iOS om afdrukken te maken. Extra applicaties zijn niet nodig. Hoewel het wat duur lijkt om een apparaat van 150 dollar aan te schaffen, alleen om te kunnen printen, kan het handig zijn voor bedrijven omdat het voorkomt dat elke medewerker een eigen printapp moet aanschaffen of installeren. De xPrintServer is plug-and-play. Je sluit het apparaat aan op je printer en de xPrintServer zorgt ervoor dat je voortaan een AirPrint-vaardige Wi-Fi-printer hebt. Het maakt niet uit welk type printer je hebt: van HP, Brother, Epson, Canon, Dell, Lexmark of Xerox. De printer wordt automatisch gedetecteerd. Je kunt nu al een preorder plaatsen op store.Lantronix.com.

Lees ook: Airprint: hoe werkt het en voor welke printers?

De xPrintServer is het eerste product in een reeks, die Lantronix op de markt gaat brengen. Een grappig filmpje laat zien hoe handig de xPrintServer op kantoor is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2011, 11:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen airprint, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.