Krijgt de iPhone 5 een micro-usb-aansluiting?

In 2009 besloot de EU nog samen met tien telefoonproducenten, waaronder Apple, dat ze allemaal micro-usb gaan gebruiken om de toestellen mee op te laden. Apple lijkt met de iPhone 5 eindelijk hiermee te beginnen. Een kabel doet de rondte.

Micro-usb iPhoneDe discussie tussen Apple, negen andere telefoonfabrikanten en de Europese Unie kwam in 2009 tot een einde, toen er werd besloten om één enkele telefoonlader te introduceren voor alle smartphones. Handig voor de consument, want die hoeft op die manier niet meer met tientallen laders op zak te lopen. Als het aan de GSM Associatie ligt wordt de universele telefoonlader al in 2012 ingevoerd. De Amerikanen hebben besloten om ook in 2012 over te stappen.


De VN staat erachter en zelfs Apple wil wel meedoen. Toch heeft Apple tot aan de iPhone 4 nog geen micro-usb-lader in de telefoons verwerkt. Het Duitse iPhone-ticker heeft echter foto’s gevonden van een micro-usb-kabel voor de iPhone. Minstens twee externe accessoiremakers werken volgens de website aan een micro-usb-kabel die sterk aan Apple doet denken. Met de aanzwellende geruchten over een nieuwe iPhone komt deze kabel wel op een erg gunstig moment langswaaien. Gezien het telefoonlader-initiatief uit 2009 zou het namelijk niet onwaarschijnlijk voor Apple zijn om nu al de aansluiting op de telefoon te veranderen naar micro-usb. Toestelmakers zoals Samsung en LG hebben het al gedaan.

iPhone-ticker is niet helemaal zeker van de kabel. De makers kunnen namelijk niet hun redenen voor het maken ervan bevestigen. Hoe reëel het idee van de nieuwe iPhone-kabelaansluiting ook is, de kans bestaat dat de accessoiremakers de concurrentie gewoon voor proberen te zijn met een witte kabel. Het gaat hier immers niet om een officieel accessoire van Apple, maar een product van een zelfstandige fabrikant. De kabel kan zelfs bedoeld zijn voor Android-gebruikers die ook graag de kenmerkende witte iPhone-kabels willen.

Maar met de plannen de micro-usb-aansluitingen voor smartphones in 2012 al in te voeren, moet het wel heel gek lopen als de volgende iPhone de poort niet ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.