iZon: webcam verstuurt beelden rechtstreeks naar iPhone of iPad

De iZon is een webcam die verbinding maakt met het internet en de beelden rechtstreeks kan streamen naar de iPhone en iPad. Ook kan de camera opnemen en de beelden rechtstreeks op YouTube zetten.

iZon webcam voor iPhone headerDe eerste dag dat de nieuwe babysitter oppast? Ontdekken waar dat getik tegen de ruit ‘s nachts vandaan komt? Of misschien wantrouw je een partner? Het zijn geen zaligmakende ideeën, maar er is in ieder geval een oplossing voor op de iPhone. De iZon van Stem Innovation is een geavanceerde webcam die via Wi-Fi beelden rechtstreeks verstuurt naar de iPhone of iPad. Je hoeft maar een applicatie te openen en de beelden komen door. Het vernuftige daarbij is dat de camera een mogelijkheid heeft om pas geactiveerd te worden bij geluid of beweging. Behalve kijken kun je er ook mee opnemen.


Een beetje luguber in de context van de openingsvragen van dit artikel, is dat de opnames die de iZon maakt, rechtstreeks kunnen worden geüpload naar YouTube. In de uitleg op de officiële pagina valt gelukkig te lezen dat de filmpjes van 30 seconden enkel op een privé-account worden gezet. Bovendien worden de streaming beelden verzonden via een versleutelde verbinding. Streamen op de iPhone en iPad kan via Wi-Fi of 3G-netwerk.

De iZon kan neergezet worden, maar kan ook bevestigd worden aan een plafond. Het apparaatje bestaat uit een voet die de camera in balans moet houden. De camera is namelijk als een soort soepele versnellingspook over de voet te bewegen en in allerlei richtingen te manoeuvreren.

Om gebruik te maken van de iZon moet het apparaatje verbonden worden met een lokaal Wi-Fi-netwerk. Je stelt een account met wachtwoord in en kunt op de iPhone of iPad vervolgens de gratis applicatie Stem:Connect downloaden om de beelden te streamen en op te nemen.

De iZon is online beschikbaar en gaat voor 129 dollar (88 euro) over de digitale toonbank.

Directe link: iZon
Downloaden: Stem:Connect (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.