Reacties voor: Deze Apple-koptelefoon werkt zowel bedraad als draadloos

Krijgt de iPhone 7 nou wel of geen koptelefoonaansluiting? Apple lijkt in ieder geval bezig te zijn met een koptelefoon die door een enkele draad zowel stroom als geluid kan ontvangen, terwijl hij ook draadloos te gebruiken is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Dat is leuk, maar hoe kan ik mijn toekomstige iPhone nog gebruiken icm een aux aansluiting….? Heb een nieuwe auto, maar helaas kan ik via Bluetooth alleen bellen en geen muziek afspelen 🙁

    Een zogenaamd Bluetooth stream kastje ertussen is niet handig omdat de kwaliteit helaas verloren gaat.

  2. @Kamran: Geen zorgen, Apple zal wel een adapter voorzien die zo’n 40€ zal kosten… 🤔😓

  3. Grappig.. Muziek door sturen en stroom…. Zou het iets te maken kunnen hebben met de smart connector? Die heeft toch ook data en stroom?

  4. In een ander artikel staat over de doelstelling om meer te verdienen aan huidige apple klanten. Logisch in de verkoop. Dit wordt dé manier

  5. Ik hoop dan ook dat Apple, het koppelen tussen div devices makkelijk maakt,
    en niet continue BT aan en uit moet schakelen en verbinden.
    en dat ze dan ook A2DP toepassen.

    Daarom heb ik nog steeds geen BT koptelefoon, omschakelen van iPhone naar iPad is te omslachtig.
    en BT koptelefoons hebben nog steeds last van lag als je video kijkt.

  6. Grappig! De B&W P5 Wireless kan ook gedraad gebruikt worden.

  7. Geen nieuwe iPhone kopen dan ivm bt probleem nu

  8. Ben niet happy met de richting van Apple de laatste jaren.
    Alles moet per sé dunner worden, maar het wordt er niet beter op. Componenten worden vast gesoldeerd ipv dat je het zelf kunt uitbreiden / vervangen. Bijna alle aansluitingen komen te vervallen.
    Alles via 1 poort of draadloos doen klinkt idealistisch, maar zit lang niet iedereen op te wachten. Een Macbook met maar 1 (USB) poort is voor mij ook een no-go. Zit je steeds met een hub bij je. Nee, dan maar iets dikker / groter en wat meer poorten, waaronder headphone jack.

  9. @Absrnd: Ehhh, waar heb je het over?? A2DP werkt al héél lang, heb verschillende bluetooth koptelefoons die ik regelmatig tussen iPhone, iPad en iPod touch afwissel en herken niet één probleem dat je noemt. Ja, als ik bluetooth niet gebruik zet ik ‘t natuurlijk uit, net als wifi. Vreet batterij als je die twee ongebruikt permanent nodeloos aan laat staan, maar dat is via het control centre supersimpel en supersnel te voorkómen.

    Enige reden waarom ik bluetooth steeds minder gebruik is de geluidskwaliteit. iOS ondersteunt geen AptX, en zelfs een goeie koptelefoon met AAC codec klinkt hoorbaar slechter zònder dan mèt draadje.
    _

    Inderdaad, gebruik dezelfde koptelefoon(s) mèt en zònder draadje, dat is namelijk niets nieuws onder de zon. Hebben andere merken al jaren, zou een blamage zijn als dat (in het) patent wordt toegewezen. Enige nieuwe lijkt het gelijktijdig laden – ten koste van je iPhone accu 😖 dus of we daar nou zo blij van moeten worden?!?

    En vwb draadloos en geluidskwaliteit: wordt de hoogste tijd dat ze airplay gebruik (á la airdrop) ook buiten wifi bereik mogelijk gaan maken voor koptelefoons. Dat is (voor iOS) de beste al beschikbare draadloze audioverbinding, maar werkt nu nog alleen via een wifi router en (nog) niet met koptelefoons. Eeuwig zonde om die beschikbare techniek nog altijd niet daarvoor te (her)gebruiken…

  10. @Vincent: Dit is niet de richting van Apple, dit is gewoon innovatie in de hele branche. Apple kan nu kiezen om voorop te lopen, of achter de massa aan te lopen. Ze kiezen voor de voorhoede.

  11. Origineel geplaatst door Vincent
    … Een Macbook met maar 1 (USB) poort is voor mij ook een no-go. Zit je steeds met een hub bij je. …

    😂😂😂 Geloof dat je toch niet helemaal snapt waar een ultrabook als de MB voor bedoeld is.

    Kleine hint: iig niet om continu allerlei overbodige USB rommel bij mee te zeulen. Dan heeft het geen enkele zin zo’n ultralicht ding te kopen (en als je dat toch doet maakt een hubje of adaptertje meer of minder ‘meezeulen’ trouwens ook niets meer uit bij alle andere nodeloze ballast die je kennelijk onderweg niet denkt te kunnen missen …)

    Echt volslagen onzin dat één USB poort niet genoeg zou zijn, als je ‘m tenminste gebruikt waar hij voor bedoeld is 😡

  12. @Ferryman: B&O H7’s, Sennheiser Momentum 2.0 en de Master & Dynamics MH60 zijn drie voorbeelden van Bluetooth koptelefoons die wireless net zo goed klinken als zonder.

    Het comfort van wireless is zo verschrikkelijk groot dat ik zelfs nog wel een stukje kwaliteit wil inleveren maar dat is niet nodig.

    Ik verkies mijn H7’s op basis van geluid boven bijvoorbeeld de BMW P7’s, toch ook geen slechte headphone.

    Daarnaast heeft de B&O een verwisselbare batterij. Deze gaat ongetwijfeld verslijten lang voordat de koptelefoon zelf aan vervanging toe is.

    Bluetooth 4.0 in standy-stand verbruikt nauwelijks stroom dat aan en uit switchen via control center je geen merkbaar voordeel oplevert.

  13. @Bas: Heb zelf ook een paar Sennheisers die best aardig klinken via bluetooth (MM450 en sinds kort 550), en (ook) lang gedacht het verschil niet te kunnen horen. Tot ik een keer (hier door een medelezer/reageerder wakker geschud) de proef op de som nam, en dezelfde nummers met dezelfde koptelefoon mèt en zònder draadje beluisterd en onaangenaam verrast werd hoeveel groter dan verwacht het verschil was 🤔

    Maar hangt ook van de omstandigheden af. Voor onderweg ben ik het helemaal met je eens dat het gemak opweegt tegen het geluidsverschil, vooral omdat daar meestal achtergrondrumoer een groter probleem is dan lossy codecs. Maar thuis kies ik toch steeds vaker voor het extra muziekgenot van een kabeltje.

    Die Sennheisers hebben trouwens ook verwisselbare accu’s, ideaal om onderweg helemaal kabelloos te kunnen (blijven) luisteren 😃 Voor mij een reden om toch de MM550 boven de Momentum te verkiezen. In reviews van die laatste trouwens toch ook gelezen dat ze draadloos goed, maar bedraad nog beter klinken… (net als de 550)

  14. @Ferryman: De Sennheisers hebben wel Aptx maar geen aac. Dat veroorzaakt waarschijnlijk het verschil. Je zou eens moeten testen met een Andriod toestel en kijken of wireless vs wired dan nog zo’n verschil maakt. Ben benieuwd naar het resultaat.

    De B&O’s hebben wel AAC en daar kan ik geen of nauwelijks verschil horen in wireless vs wired vanaf een iPhone. (op volume na dan, via een draad is die hoger, dat maakt blind testen ook lastig)

  15. @Kamran: Een yatour ertussen. Kan via bluetooth maar ook met een kabeltje. Dus goeie kwaliteit

  16. Koptelefoon via Bluetooth ben ik blij mee, en mijn iPhone koppel ik via een lightning aan mijn radio. Wordt de iPhone opgeladen en kan ik alles doen, muziek luisteren en/of bellen.

  17. @Ferryman:

    Bluetooth moet je dan uitzetten als je het niet gebruikt. Voor bijvoorbeeld een Apple watch of andere Bluetooth apparaten is dat helemaal niet te doen.

    Daarnaast vreet het echt geen batterij meer bij recente iPhone en iPads.

  18. Waardeloos. Ben je straks natuurlijk verplicht om een Apple (gelicenseerde) headset te kopen voor veel te veel geld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.