Reacties voor: Komt Apple dit najaar met de ‘iPad HD’ en professionele apps?

Volgens This is my next komt Apple dit najaar met een aanvullend model iPad met een twee keer zo grote resolutie (2048 x 1536 pixels) die de naam 'iPad HD' moet dragen. Daarnaast zou Apple bezig zijn met professionele apps, zoals Final Cut en Aperture voor de iPad.
Michel Lusthof -

Reacties: 15 reacties

  1. Nee joh,
    Gewoon al goed bezig met de ipad 3.
    Het zou het jaat worden van de ipad 2.
    Hopelijk niet, of ze willen alle ios apparaten op 1 dag willen introduceren.
    Maar dat word ook niets.
    Zullen we afwachten 😀
    Maar die

  2. Het zou mij niets verbazen. Een touchscreen is ultiem voor videobewerking (zeker voor korte repo’s ‘uit het veld’).

  3. Dit zou apple nooit doen omdat Ze dan te weinig uit de iPad 2 hebben gehaald (qua inkomsten).

  4. Touchscreen ultiem voor videobewerking? Lijkt mij 3x niks!
    Geef mij maar gewoon een (avid) toetsenbord+wacom.

  5. Dat lijkt me wel wat en ik kan me voorstellen dat er inderdaad animo voor is. Bij mij wel in ieder geval. Kan ik de HD versie betalen? Wqqrschijnlijk niet, maar ze zetten wel een nieuwe standaard neer. Dat geeft Apple weer een voorsprong op de concurrentie.

  6. Dan zou die ook 2x zo duur moeten worden om alleen de pro’s aan te spreken en de normale gebruikers de gewone ipad te laten kopen. Als de prijs bijna hetzelfde is dan kan de normale ipad net zo goed vervallen.

    Ik geloof er trouwens niet zo in.

  7. @Mark: Eigenlijk ik wel. Dat laat namelijk zien dat het een volwaardige tegenhanger kan gaan worden voor een PC. Het kan de ontwikkelaars de boost geven om meer proffessionele applicaties te ontwikkelen en de tablet uit de gadget hoek te halen. Ik zie echt nog veel mogelijkheden voor een tablet met bijvoorbeeld een 13, 15 inch en grotere schermen. Als ze dit niet doen neemt windows 8 die plaats in en dan verliezen ze misschien de greep op de tablet markt.

  8. De iPad heeft bij lange na niet de rekenkracht voor video bewerking of pro foto bewerking. Het is hooguit geschikt als assistentie zoals Photoshop doet.

    Mijn splinternieuwe iPad 2 heeft al een vertraging van 1-2 seconde om de multitask bar omhoog te krijgen.

    Apple fangays fanboys, moeten wel redelijk blijven en soms ook toegeven dat hun producten niet altijd perfect zijn.

  9. @Piemelneus: De iPad is nu net een jaar op de markt en heeft nog een enorme groeimarkt. Dat de PC in een aantal opzichten nu nog superieur is, dat ontken ik niet, maar door te blijven vergelijken tussen de PC nu en de iPad zie je niet het enorme potentieel van de iPad. Ik neem bijvoorbeeld in mijn fotosessies de iPad mee op locatie en de PC of laptop niet. Ik laat mensen even snel met de iPad mijn fotoreportage zien, bewerk even snel een foto voor ze, stuur die per email op. Die service leverde ik ervoor niet, kostte teveel tijd enzovoort. Daarnaast ben ik geen Applefan, maar een tabletfan en die rekenkracht, die komt nog wel.

  10. Lijkt me ideaal. Op youtube heeft Matsmacintosh ook al een fimpje dat hij via Splashtop FCP gebruikt

  11. Vergelijken met hele dure PCs is inderdaad niet relevant. PC zijn ook altijd beter dan consoles (x-box PS etc.) toch verkopen die bij de vleet.

    Zoals hierboven al gezegd is, het zou mooi kunnen zijn om korte reportages te maken. Ik verwacht niet dat After Effects ooit op een iPad zal draaien, echte films zullen altijd op grote renderfarms gemaakt worden.

  12. Zeer onwaarschijnlijk.

  13. @Ronald1959: Dat ben ik helemaal met je eens. Een iPad is goed voor snelle kleine berekeningen. Die niet veel rekenkracht nodig hebben. Even snel een mask op een foto leggen is goed, maar toch zeker niet voldoende om te gebruiken als professionele fotograaf.

    Daarom denk ik dat er ook nog geen iPad HD zal komen omdat de techniek nog niet ver genoeg is om er een dunne laptop van te maken.

  14. @Piesoog: Ik ben het met je eens dat het voor nog een aantal toepassingen de kracht niet sterk genoeg is en het scherm misschien wel te klein is. Echter je weet natuurlijk niet wat de vraag is die Apple gekregen of de strategie die ze volgen. Er zijn nog vele andere toepassingen denkbaar die gebruik kunnen maken van de iPad HD. Misschien zelfs nog te duur om te lanceren. Ik ben heel benieuwd wat er gaat komen en zolang blijf ik lekkerrrrr bij mijn iPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.