Kiwi-Logo

Vertel eens, heb jij de Kiwi-app al geprobeerd?

We zijn dol op het stellen en beantwoorden van vragen, dat blijkt wel uit de hype rondom gratis app Kiwi. Wat kun je er precies mee?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Kiwi-Logo
Scroll je al naar het reactieblok om antwoord te geven op de titel van dit artikel? Dat is niet zo gek, want we zijn dol op het beantwoorden en stellen van vragen. Kiwi is dan ook niet voor niets de nieuwste hype in de App Store.

Vanuit het niets dook het groene Kiwi-vogeltje op in de top van de gratis App Store applijst. Na het downloaden van de app begrijpen we wel waarom de sociale app zo aanslaat bij een enorm (vooral jonger) publiek. Vragen stellen en beantwoorden is namelijk heel verslavend.

Direct beginnen met vragen en antwoorden

Na je aangemeld te hebben met je Facebook-account of e-mailadres kun je direct aan de slag met vragen stellen en beantwoorden. Een balk onderin het scherm deelt de Q&A in met vragen in de buurt, vragen van je vrienden en algemene vragen.

Let op met het koppelen van je Facebook-account

Als je inlogt met je Facebook-account is het opletten geblazen om niet je volledige vriendenlijst voor de app uit te nodigen. Nadat je inlogt staan al je vrienden namelijk automatisch geselecteerd om uitgenodigd te worden. Annuleer deze selectie dus eerst voordat je de inlogprocedure afrondt.

Omdat Kiwi al door zoveel mensen gedownload is, zit de app vol met kwesties die wachten op een antwoord van jou. ‘Wat voor advertenties trekken jouw aandacht?’ bijvoorbeeld, maar ook prangende levensvragen als ‘Hoeveel stukken pizza eet u meestal op?’. Omdat iedereen van alles in kan dienen, weet je nooit wat je aantreft als je Kiwi opent, en dat maakt het zo verslavend om regelmatig een kijkje te nemen.

Kiwi Kiwi

Om genante kwesties te behandelen is er ook de optie om anoniem te werk te gaan, door een hokje aan te vinken onderaan een bericht. Naast tekst is het ook mogelijk om met een foto of video te antwoorden, wat bijvoorbeeld van pas komt als je wilt laten zien welke schoenen je vandaag aangetrokken hebt.

Sociaal netwerk

Achter het vragen-aspect van Kiwi gaat een heel sociaal netwerk schuil, met je eigen profiel dat mensen kunnen volgen zoals dat ook bij diensten als Twitter en Instagram kan.

De vraag is natuurlijk hoelang het leuk blijft om Kiwi te gebruiken, wat samenhangt met de hoeveelheid vragen die mensen blijven posten. Een leuke bijkomstigheid is dat de berichten tot nu toe verrassend positief en netjes zijn. Best bijzonder voor een app die zoveel mensen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 13:02
Categorie Apps
Onderwerpen sociale media, vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.