Liquidmetal

Apple is voorlopig nog niet klaar met Liquidmetal

Apple blijft nog minstens een jaar exclusief gebruik maken van LiquidMetal Technologies, maar wanneer levert het meer op dan een simkaartpinnetje?

Liquidmetal
Apple heeft de rechten vernieuwd om exclusief gebruik te maken van het materiaal van Liquidmetal Technologies. Tot 5 februari 2016 mag Apple als enige fabrikant Liquidmetal toepassen in producten. Maar wanneer gaat het echt iets nieuws opleveren?

Apple heeft sinds 2010 een exclusieve licentie op dit materiaal en verlengt het ook in 2015 weer met een jaar. Het materiaal Liquidmetal staat bekend om de stevigheid en bestendigheid tegen corrosie. Daarnaast weegt het erg weinig en kun je het gemakkelijk in verschillende vormen gieten. Het is 1,5 keer harder dan roestvast staal en 2,5 keer sterker dan een titaniumlegering en het is bovendien makkelijk te verwerken: net als glas en plastic kun je het in allerlei vormen gieten.

Waar blijven de nieuwe onderdelen?

Opvallend genoeg heeft de langlopende licentie nog weinig noemenswaardige resultaten opgeleverd, naast het simkaartpinnetje dat bij een iPhone geleverd wordt. Apple noemt naast dit pinnetje nooit een ander onderdeel waar Liquidmetal voor wordt gebruikt.

Ondertussen worden er wel fanatiek patenten ingeleverd waarin het materiaal opduikt. Er wordt dus wel degelijk over nagedacht, maar tot nieuwe onderdelen leidt dit voorlopig nog niet.

Omdat Apple in 2014 slechts een overeenkomst voor een jaar sloot, werd gedacht dat dit zomaar eens het laatste exclusieve jaar zou zijn. Het document dat vandaag opdook met de vernieuwde overeenkomst bewijst dus het tegendeel. De geruchten dat Apple eraan denkt om Liquidmetal te gebruiken voor de homeknop, touchsensoren en andere onderdelen blijven voorlopig dus nog wel even bestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2015, 13:56
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen exclusiviteit, licentie, liquidmetal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.