Juice app op de Touch Bar

Met Juice regel je alle Bluetooth-functies van je Mac

Juice is een nieuwe app voor de Mac waarmee je je Bluetooth-apparaten kunt beheren. Je kunt gemakkelijk Bluetooth-accessoires aansluiten, loskoppelen en de batterijstatus controleren.

Al die informatie kun je ook terugvinden in de Systeemvoorkeuren op je Mac, de menubalk en op andere plekken in macOS, maar Juice brengt het op een overzichtelijke manier bij elkaar. Het design van de app is afgeleid van de Woning-app en dat blijkt goed te werken voor deze toepassing. Je hoeft voortaan nog maar op één plek te kijken. Bij het onderdeel ‘My Devices’ vind je alle Bluetooth-instellingen in de vorm van tegels.

Juice voor je Bluetooth-apparaten

Koppel je alleen je AirPods met de Mac, dan zijn er simpeler apps zoals AirBuddy. Maar als je veel op de Mac werkt kun je ongemerkt nog veel meer Bluetooth-apparaten gekoppeld hebben, zoals een draadloos toetsenbord en trackpad. Het lijstje met aangesloten apparaten kun je in Juice zien in het ‘Control Center’, dat je met een toetscombinatie snel kunt openen. Een groen lampje maakt duidelijk dat het accessoire is verbonden. Het batterijpercentage staat er ook meteen bij. Je klikt op een van de tegels om te verbinden. Via More info bekijk je details.

Juice app op de Mac

Je kunt Juice ook via een widget en via de menubalk bovenin het scherm bereiken. De widget toont alle informatie die je nodig hebt en je kunt er ook meteen een accessoire mee koppelen of loskoppelen. Voor mensen met een MacBook Pro is er nog een extra optie, namelijk de Touch Bar. Je drukt hiervoor op het bliksemflits-icoontje en krijgt meteen een lijst van de apparaten die je hebt. Door erop te tikken kun je ermee koppelen. Voor deze toepassing is de Touch Bar erg geschikt.

Juice app op de Touch Bar

Je kunt Juice voor een paar euro downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2019, 19:30
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen bluetooth, touch bar

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.