Jony Ive bij het raam in Apple Park.

Jony Ive: ‘iPhone X staat nog maar aan het begin van de ontwikkeling’

Jony Ive heeft zich in een interview met designermagazine Wallpaper* uitgelaten over nieuwe functies van de iPhone X. Zo krijgt de iPhone X over een jaar functies die er nu nog niet in zitten. Ook mocht hij voor het interview de cover van het tijdschrift ontwerpen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jony Ive, Apple’s designbaas, is aan het woord geweest in een uitgebreid interview. Deze keer met met het designtijdschrift Wallpaper*, waar Ive onder andere sprak over Apple Park en de iPhone X. Zo blijkt de iPhone X nog lang niet af: Apple gaat constant nieuwe functies toevoegen die de werking van het toestel kunnen veranderen. Ook kreeg Jony de kans om de cover van het tijdschrift te ontwerpen en het resultaat daarvan is typisch Jony Ive.

‘iPhone X blijft zich ontwikkelen’

Binnenkort vertrekt het designteam van Jony Ive naar hun nieuwe plek in Apple Park, Apple’s nieuwe hoofdkantoor. Zoals ook al in eerdere interviews over dit onderwerp voorbij kwam, benadrukt hij de openheid van het gebouw. Zo zitten alle designers in het nieuwe gebouw direct bij elkaar, waardoor samenwerken veel efficiënter gaat. De meest interessante uitspraken van Jony Ive gaan echter over de iPhone X. In het gesprek laat hij weten dat hij altijd al gefascineerd was door producten die een algemeen doel op zich zijn. De werking van de iPhone X is namelijk vooral gebaseerd op software en niet zozeer door statische onderdelen zoals knoppen. “Vanwege de vloeiende aard van software, kan de iPhone X blijven veranderen en evolueren”, zo geeft hij aan.

Jony Ive bij het raam in Apple Park.

Het zou dus zomaar kunnen dat de iPhone X over een jaar anders werkt dan nu het geval is. “Over twaalf maanden kan de iPhone X dingen doen die nu niet mogelijk zijn. Ik vind dat fantastisch. Uiteindelijk kijken we hierop terug en zien het als een belangrijk punt in de producten die we maken.” Als je erover nadenkt is het ook niet meer dan logisch. Voorheen was Apple bij de iPhones altijd gebonden aan een aantal vaste aspecten, vanwege de plaatsing van onderdelen als de thuisknop. Zomaar de functie van een belangrijk element als de thuisknop veranderen, zou bij veel gebruikers niet in goede aarde vallen. Omdat de iPhone X geen knoppen meer heeft en de bediening compleet berust op software, kan Apple allerlei aanpassingen doen en makkelijker nieuwe functies toevoegen met bijvoorbeeld nieuwe bewegingen. Zoals je in onze iPhone X review kon lezen, vergt de nieuwe bediening weinig gewenning waardoor je het zo onder de knie hebt.

Jony Ive maakt tijdschriftcover

Om het interview te vieren, kreeg Jony Ive de kans om de cover van het nieuwe nummer van Wallpaper* te ontwerpen. Hij koos niet voor een mooie productfoto van de iPhone X of een foto van zichzelf bij Apple Park (zoals hierboven), maar maakte iets speciaals voor dit tijdschrift. Uiteindelijk kwam hij met onderstaande voorpagina, waar niets meer dan de titel van het tijdschrift op staat. Het enige waaraan je kunt herkennen dat het over Apple gaat, is dat er rechtsonder in de hoek vermeld staat dat de cover gemaakt is door Jony Ive. Bovendien zijn de kleuren van de letters in dezelfde kleuren als het vroegere Apple-logo. Je moet er maar opkomen.

Wallpaper* magazine cover van Jony Ive.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2017, 10:24
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone X, jony ive
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.