iPad Pro in geel voor het goede doel

Jony Ive maakt gele iPad Pro voor het goede doel

Jony Ive heeft een gele iPad Pro gemaakt voor het goede doel: om het Design Museum Londen te steunen. Ive ontwierp ook een hoesje voor de Apple Pencil.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het team van Jony Ive heeft een unieke iPad Pro gemaakt: een geel exemplaar, waarvan er maar eentje zal worden gemaakt. Ook maakte Ive een hoesje voor de Apple Pencil. Beide zullen worden geveild voor het goede doel in het London Design Museum.

iPad Pro in geel voor het goede doel

De iPad Pro is een 12.9-inch exemplaar, gemaakt van aluminium maar met een helder gele kleurstof. Misschien niet de meest geliefde kleur als Apple ‘m in de winkel zou leggen, maar voor dit unieke exemplaar maakt het niet uit: die komt waarschijnlijk terecht in een collectie en zal weinig worden gebruikt. Vergeleken met de gouden iPad Pro is deze feller geel van kleur.

Jony Ive heeft een goede band met het Design Museum. Hij toonde in 1990 al een prototype van een mobiele telefoon, nog voordat hij bij Apple kwam werken. Ook won hij in 2003 een prijs als ‘Designer van het Jaar’ voor zijn ontwerp van de iMac. Om het museum financieel te steunen heeft Ive nu deze gele iPad Pro ontworpen.

Hoesje voor Pencil

Zelf heeft Apple geen accessoires om je Apple Pencil in te bewaren, maar voor het goede doel trok Ive toch zijn tekenpennen uit de tas om er eentje te maken. Het oranje hoesje lijkt alleen geen oplossing om zoekraken van je Pencil te voorkomen: het gaat nog steeds om een los accessoire dat je gemakkelijk kwijtraakt. Het hoesje is gemaakt van oranje Italiaans kalfsleer.

Ook ontwierp Ive een speciale Smart Cover, gemaakt van blauw leder uit Frankrijk. Zowel op de iPad Pro als op de hoes staat de tekst ‘Edition 1 of 1’ geëtst, om duidelijk te maken dat er maar één exemplaar van is gemaakt. De Smart Covers voor de 12,9-inch iPad Pro zijn in de winkel alleen in houtskoolgrijs en wit verkrijgbaar en zijn gemaakt van siliconenmateriaal. Gisteren publiceerden we een review van die Smart Covers.

De iPad Pro moet volgens de schattingen tussen de 10.000 en 15.000 Britse pond opleveren op de veiling. Vanaf 28 april kun je erop bieden. Apple doneert wel vaker speciaal ontworpen items aan het goede doel. Zo haalde Ive eerder al 13 miljoen dollar op voor aidsonderzoek, door knalrode EarPods, een camera en een Mac Pro te ontwerpen.

Meer informatie over de gele iPad Pro is te vinden op de website van het veilinghuis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 22:06
Categorie iDevices
Onderwerpen design, goede doelen, jony ive, museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.