red_mac_pro

Jony Ive haalt bijna 13 miljoen dollar op met (RED)-veiling

Een veiling van spullen door Jony Ive en Marc Newson heeft bijna 13 miljoen dollar opgeleverd. Het geld gaat naar The Global Fund, om AIDS, malaria en tuberculose te bestrijden.

red_mac_proJony Ive en Marc Newson hebben bijna 13 miljoen dollar opgehaald in een Sotheby’s veiling het goede doel. De rode PRODUCT(RED) Mac Pro op de foto hiernaast was een van de topstukken: er was iemand bereid om maar liefst 977.000 dollar voor de rode Mac te betalen, terwijl een prijs tussen de $40.000 en $60.000 was verwacht. Een setje vergulde EarPods ging niet voor de verwachte $25.00 maar voor 461.000 dollar onder de hamer. Het geld zal worden besteed door The Global Fund, in de strijd tegen AIDS, tuberculose en malaria. Het winnende bod van bijna 1 miljoen dollar zorgt ervoor dat de rode Mac Pro de duurste desktopcomputer is, die ooit is verkocht. Een Japanse Zeus-computer, gemaakt van platinum, goud en diamanten leverde ooit $750.000 op. De speciaal ontworpen Leica Digital Rangefinder Camera werd voor $1.805.000 geveild en een aluminium bureau leverde $1.685.000 op.

Er waren ook items die het duo Jony Ive en Marc Newson niet zelf hadden ontworpen, maar hadden uitgekozen omdat ze fan zijn. Zo was er een fles Dom Pérignon uit 1966, verpakt in een rode koelbox, die voor $93.750 door iemand mag worden opgedronken.

Er waren ook koffers, twee auto’s en diverse pennen, maar de items van Ive en Newson leverden het meeste geld op. Bijna alle items werden overboden. Zo zou de (RED) Desk naar verwachting een half miljoen opbrengen, maar dat werd ruim driemaal zoveel. De afgelopen dagen besteedden we aandacht aan de veiling, bijvoorbeeld het interview in de Charlie Rose Show. Ook maakte Apple zelf een promofilmpje, waarin Ive en Newson bespreken hoe ze over design denken.

Wat de Mac Pro betreft: die is nog helemaal niet verkrijgbaar in de Apple Store. Hij zal in de loop van december verkrijgbaar zijn, maar alleen in de kleur zwart en met prijzen vanaf $2999. Een iets snellere uitvoering kost $3999. De Mac Pro werd afgelopen juni aangekondigd tijdens de WWDC en vereiste totaal nieuwe productieprocessen om het apparaat te realiseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2013, 10:47
Categorie Apple
Onderwerpen jonathan ive, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.