Apple neemt Google-expert in dienst voor zelfrijdende auto’s

Apple heeft senior engineer Jaime Waydo in huis gehaald, die een sleutelrol speelde bij Google's Waymo. De vrouw is gespecialiseerd in de veiligheid van autonome voertuigen en werkte eerder ook bij NASA.

Jaime Waydo

Waydo was bij Waymo verantwoordelijk voor de veiligheid van de prototypes en bepaalde of ze veilig genoeg waren om de weg op te gaan. Voormalige collega’s vertelden dat zij een sleutelrol speelde in de tests die Waymo sinds 2016 op de openbare weg uitvoert.


Een woordvoerder van Apple bevestigde dat Waydo nu bij Apple in dienst is, maar wilde niet meer details geven. Op de LinkedIn-pagina van Waydo staat dat ze nog steeds systems engineer bij Google is en volgens haar Twitter-profiel heeft ze meegewerkt aan het Mars Rover-project.

En dat klopt, want Waydo werkte meer dan 10 jaar als senior engineer bij het Jet Propulsion Lab van NASA, waar ze een voertuig hielp ontwikkelen dat inderdaad op Mars rondreed.

‘Communicatie nog steeds een probleem’
Jaime Waydo (Waymo)Dat Apple nu Waydo in dienst neemt, is volgens The Information een indicatie dat Apple voortgang boekt met zelfrijdende systemen. Maar tegelijk merkte de nieuwssite dat het project nog steeds problemen heeft met communicatie tussen teams. Apple sloot in mei een overeenkomst met Volkswagen om zelfrijdende busjes te laten rijden met eigen personeel. Deze Volkswagen-busjes vervoeren Apple-medewerkers tussen de verschillende kantoren in Silicon Valley en het gebied rond de San Francisco Bay. De busjes zullen worden aangestuurd door Apple’s zelfrijdende software, maar er zitten nog wel chauffeurs in.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.