‘iWatch verschijnt voor het einde van 2013’

De iWatch, Apple's vermeende slimme horloge, verschijnt voor het einde van 2013. Dit beweert een bron tegenover persbureau Bloomberg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatchApple wil de iWatch nog dit jaar op de markt brengen. Dit vertelt een anonieme bron verwikkeld in het ontwerpproces aan Bloomberg. De bron was afgelopen maand één van de mensen die Bloomberg vertelde dat meer dan honderd productontwerpers op het moment aan de iWatch werken. Apple heeft inmiddels 79 patenten ingediend met het woord ‘wrist’ (pols) er in verwerkt, waaronder één voor een flexibel scherm.

Apple kijkt op het moment naar de exacte mogelijkheden van de iWatch. Volgens de bron wil Apple het mogelijk maken om met de iWatch te bellen en te zien door wie je gebeld wordt. Ook moet het mogelijk worden om je locatie op een kaart te bekijken en te meten hoeveel stappen je op een dag hebt gemaakt. Fitness-gerelateerde statistieken zoals je hartslag zouden wellicht gemeten kunnen worden. Scott Wilson, maker van de Lunatik iPod nano-horlogebanden, denkt dat de iWatch ook een aangepaste versie van iOS kan draaien. The Verge zou echter ook van bronnen hebben gehoord dat het horloge een getweakte versie van iOS draait.

Apple zou op het moment ook nog niet tevreden zijn met de accuduur. Er wordt gestreefd naar een iWatch die het 4 tot 5 dagen zonder opladen volhoudt, maar huidige prototypes zouden naar een paar dagen al leeg zijn.

Wanneer de iWatch exact op de markt komt, blijft nog even de vraag. Eerder vandaag bleek dat LG Display flexibele schermen rond het einde van 2013 kan produceren, die wellicht in de iWatch worden gebruikt. Eind 2012 beweerden Aziatische bronnen nog dat de iWatch in de eerste helft van 2013 verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 16:20
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.