‘iOS-updates kunnen Lightning HDMI-adapter verbeteren’

Een vermoedelijke Apple engineer heeft beweert dat de Lightning HDMI-adapter in toekomstige iOS-updates wellicht verbeterd kan worden.

Lightning adapterDe beelden geproduceerd door de Lightning Digital AV Adapter voor de iPhone 5 zullen in toekomstige iOS-updates wellicht worden verbeterd. Dit beweert een vermoedelijke Apple engineer op Slashdot. Wanneer deze iOS-updates verschijnen is nog niet duidelijk. Afgelopen weekend ontdekte ontwikkelaar Panic nog dat de HDMI-adapter voor de iPhone eigenlijk een kleine computer bevatte. De theorie was al snel dat Apple hier gebruik van maakte om het signaal voor de videobeelden te converteren, zodat deze met HDMI te bekijken zijn.


Apple zou de videokwaliteit op het moment goed genoeg vinden, maar zich ook bewust zijn dat er zekere verbeterpunten zijn. Omdat het besturingssysteem voor de adapter in het RAM-geheugen zit, zou het ook mogelijk zijn om updates direct via een iOS-update uit te voeren.

De Lightning HDMI-adapter voor de iPhone 5 bevat een kleine computer met een ARM-processor en 256MB RAM. We gingen er dit weekend van uit dat deze computer wellicht hetzelfde te werk gaat als Apple’s AirPlay-protocollen, omdat de video op een bepaalde manier gecodeerd leek te worden. Volgens de anonieme engineer is dit echter niet het geval. Wel wordt de video via de adapter gecodeerd en juist doorgestuurd. Voordeel van de kleine computer in de adapter is dat video in theorie voor ieder ander apparaat geconverteerd kan worden, zolang de juiste plug er maar op zit aangesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.