KUDOS Presenter: computer met iPhone-accessoire bedienen

De KUDOS Presenter is een radio-ontvanger voor je iPhone en computer, waardoor je een laptop of pc met een iPhone-app kunt bedienen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kudos PresenterDe KUDOS Presenter is een radio-ontvanger voor je iPhone en computer, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie te bedienen. Ook je computermuis is met het apparaatje vanaf je iPhone te gebruiken. Er zijn al langer alternatieven verkrijgbaar die je vanuit een app je computer laten besturen, maar de KUDOS Presenter gebruikt zijn eigen draadloze verbindingsmethode. Hierdoor ben je niet afhankelijk van bijvoorbeeld draadloze netwerken waar je computer op is aangesloten.

MacBook-gebruikers hebben de KUDOS Presenter niet nodig om hun presentaties op afstand te bedienen: een infraroodontvanger maakt het mogelijk om Apple’s eigen afstandsbediening te gebruiken bij het besturen van je presentaties. Het apparaatje lijkt hierdoor vooral handig voor laptops zonder infrarood-ondersteuning, of als je graag je computer bedient zonder de afstandsbediening een specifieke richting op te wijzen.

De makers van de KUDOS Presenter willen het apparaatje zoveel mogelijk opties geven. Een speciale app-interface laat je vanaf de iPhone een muis bedienen en een ander alternatief laat je een mediacenter besturen. Standaard computeropties zoals het volume en bepaalde toetsenbordknoppen zouden ook door de KUDOS presenter bestuurd kunnen worden.

De makers van de KUDOS Presenter zijn naar Kickstarter gestapt om het apparaatje op de markt te krijgen. Daar hebben ze hun vrij lage minimumbedrag van 2.000 dollar al ingezameld. Door 39 dollar (inclusief verzendkosten) te doneren, ben je verzekerd van een Presenter. Je komt dan wel op de tweede plek te staan: voor 10 dollar meer kom je hoger op de lijst terecht en kun je het accessoire al in april verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 18:38
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.