‘iTunes Radio wordt mogelijk losse app in iOS 8’

iTunes Radio wordt mogelijk een losse app in iOS 8. Dit beweren bronnen tegenover 9to5Mac.

iTunes Radio iOS 8 iconApple overweegt om iTunes Radio een aparte app te maken in iOS 8. Dit beweert 9to5Mac op basis van bronnen bekend met de ontwikkeling van iOS 8. Op deze manier hoopt Apple iTunes Radio makkelijker vindbaar te maken. iTunes Radio bevindt zich op het moment in de Muziek-app van iOS 7. De aanpassing is interessant, al moeten we nog zien wanneer wij hier ook iets aan hebben: op het moment is iTunes Radio nog niet in Nederland beschikbaar.

De losse iTunes Radio-app ziet er volgens de bronnen nagenoeg hetzelfde uit als het iTunes Radio-tabblad in de Muziek-app. Op het moment gebruikt Apple bovenstaand icoon in een interne testversie van iOS 8.

iTunes Radio zou als losse app niet alleen beter vindbaar worden: omdat de muziekdienst standaard geïnstalleerd staat op nieuwe iPhones en iPads met iOS 8, heeft Apple een nog grotere voorsprong op concurrenten zoals Spotify die in app-vorm beschikbaar zijn. Alternatieve muziekdiensten moet je immers eerst downloaden.

Het is nog onzeker of Apple uiteindelijk iTunes Radio los zal trekken van de Muziek-app. Het zou niet voor het eerst zijn dat Apple zoiets doet: de Video’s-app in iOS maakte eerder ook deel uit van de ingebakken muziekapplicatie, die toen nog ‘iPod’ heette. Apple zou eerder al hebben overwogen om iTunes Radio als losse app aan te bieden in iOS 6, maar slaagde er toen niet in om de afspraken voor de muziekdienst rond te krijgen.

We weten nog niet wanneer iTunes Radio in Nederland en België beschikbaar wordt gesteld. De muziekdienst was eerst beperkt tot alleen de Verenigde Staten, maar eerder dit jaar begon Apple langzaam met de uitrol in andere landen. De muziekdienst laat je gratis naar een online radiostation luisteren gebaseerd op een artiest of nummer. Heb je een iTunes Match-abonnement, dan hoor je tussendoor geen reclame. Heel af en toe verschijnt iTunes Radio op Nederlandse en Belgische iPhones, maar de dienst is daarna net zo snel weer verdwenen.

iTunes Radio iOS 8 screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 14:20
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen ios 8, itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.